Vučić: Odluka o ostavci Babića je pitanje za Vladu

Vesti 07. dec 201911:52 > 11:53
N1

Odluka o prihvatanju ostavke direktora Koridora Zorana Babića je pitanje za Vladu Srbije, izjavio je predsednik Aleksandar Vučić i rekao da snimak sa naplatne rampe Doljevac porodica Stanike Gligorijević može da vidi kad poželi, ali da je jeziv.

„To je pitanje za Vladu zašto nije postavljen drugi direktor ili čekaju da mu se mandat završi zbog završetka jednog koridora. Njegov je posao, dok ne bude postavljen neko drugi, da taj posao obavlja“, rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Podsetimo, punih deset meseci je prošlo od kako je vršilac dužnosti direktora „Koridora Srbije“, Zoran Babić, iz moralnih razloga podneo ostavku na tu funckiju, nakon saobraćajne nesreće 31. januara na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je stradala Stanika Gligorijević. Iako je Babić tada saopštio da se povlači, na direktorskoj funkciji ostao je do danas.

„Što se tiče snimka, ja sam lično posetio tu porodicu nastradale žene, zamolio čoveka i rekao mu – ne preporučujem da gledate snimak, a kad god hoćete možete da dođete da pogledate snimak. Zato što je to pitanje za njega, a ne za vas i za mnoge druge koji neistinama, floskulama i besmislicama pokušavaju da optuže nekoga ko za nešto nije kriv. Dakle, vi stvarno mislite da bih ja mogao da izađem i da kažem da Zoran Babić nije upravljao tim vozilom, a da on to jeste? Meni se onda postavlja pitanje – a šta je to što posle toga ne možete da kažete, a kakva je to izmišljotina koju posle toga ne možete da izmislite? I to ne govorim o vama kao mediju, već o političarima koji to govore i vama koji to svesrdno podržavate, misleći da ste time nekoga pogodili u neki živac“, rekao je, na pitanje novinara N1, predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je bio na predstavljanju novih helikoptera Vojske Srbije.

N1 je u više navrata pisao Vladi Srbije u vezi sa pitanjem ostavke, ali nikakav odgovor nismo dobili.

On je ponovio da je snimak jeziv, da još nije došao „čovek da vidi“, konstatujući da je bolje da ne dolazi, jer je toliko jeziv. „Zato ne možete da vidite“, naveo je, obraćajući se novinarima.

Podsetimo, predsednik Vučić izjavio je, u intervjuu za Glas Amerike, krajem avgusta, da će „učiniti sve što je u njegovoj moći“ da tom mediju bude pokazan snimak nadzornih kamera sa naplatne rampe kod Doljevca.