Krkobabić poželeo penzionerima da im rastu unuci i penzije

Vesti 07. dec 201914:30 > 14:33
N1

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je u Nišu da su penzije u Srbiji redovne, stabilne i da od januara kreću da rastu. "Govoriti o položaju penzionera možemo pre svega kroz poboljšanje njihovog materijalnog položaja. Penzioneri žele jedino da im rastu unuci i penzije. Želim da im se ta želja ispuni u jednoj stabilnoj, čvrstoj i prosperitetnoj zemlji", istakao je Krkobabić na sedmom Sajmu za penzionere u niškom Oficirskom domu.

Krkobabić je rekao da se iz državnog budžeta na godišnjem nivou izdvoji značajna svota novca za penzije koje u krajnjoj liniji završe u maloprodajnim i veleprodajnim objektima.

„Očekujem od velikih trgovinskih kuća i lanaca da se penzioneri kao redovni i solidni kupci uvaže na pravi način. Bilo bi dobro da imamo subotu ili nedelju namenjenu penzionerima, da su tada za cene za penzionere niže i pristupačnije“, izjavio je Krkobabić.

Prema njegovim rečima opštinske i gradske uprave takodje moraju da uvaže činjenicu da su penzioneri najredovnije platiše. „Gotova jedna trećina stanovništva Srbije starija je od 60 godina. To su ljudi koji zaslužuju naše duboko poštovanje i uvažavanje.

Danas više nego ikada potrebna nam je medjugeneracijska solidarnost“, izjavio je Krkobabić. On se danas u Gradskoj kući sastao sa zamenikom gradonačelnika Niša Milošem Bandjurom i tom prilikom bilo je reči o projektima koje grad Niš realizuje samostalno i uz podršku države.