Vučić: U ponedeljak će Vučević protiv mene i Andreja podneti prijavu

Vesti 07. dec 201914:27 > 14:33
Tanjug / Zoran Žestić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će u ponedeljak protiv njega i njegovog brata Andreja Vučića krivičnu prijavu zbog slučaja "Jovanjica" podneti gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević (SNS), pošto to nije uradio niko od opozicionih lidera.

Vučić je novinarima na vojnom aerodromu u Batajnici, kod Beograda, rekao da će on i njegov brat „biti saslušani da ljudi u celoj Srbiji čuju šta je istina“.

POVEZANE VESTI

„Prvo su išli sa tim kako su prvi ili poslednji (telefonski) pozivi (vlasnika ‘Juvanjice’ uhapšenog zbog marihuane) bili upućeni mom bratu. On nikada nije čuo ni video tog čoveka, nikada nećete videti nikakve dokaze. Imate Đilasovu mašineriju od oko 20, 30 milijardi evra, a ja sam to da pobedim ne mogu, ja pare nemam, jedino što imam je istina i narod. Kažu da sam kriv, da je (većinski vlasnik farme ‘Jovanjica’ Predrag Koluvija) bio na nekom biznis forumu u Moskvi, i šta onda?“, rekao je Vučić.

On je rekao i da je Koluvija „bio vrlo ozbiljan privrednik koji je izvozio u mnoge zemlje“.

„Da ne vodimo biznismene rekli bi ne vodite računa o privredi. Posle četiri godine (od biznis foruma u Moskvi) kada je (Koluvija) prekršio zakon mi ga uhapsimo i šta? Kada smo uhvatili Đilasovog šuraka s pet kila droge, nismo rekli da je drogu za njega nosio“, rekao je Vučić.

Vučić je ponovio da je to taktika opozicionih lidera Đilasa, Jeremića i Miškovića, kao i da oni „mogu da izmišljaju šta hoće, a da i kada bi jedna od hiljadu iznetih laži bila istinita, bilo bi mnogo“.