Mihajlović: Ministri da imaju u vidu da je Babić pustio preko 100 km auto-puteva

Vesti 17. dec 201914:23 > 14:33
N1

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je ostavka v.d. direktora Koridora Srbije Zorana Babića pitanje za celu Vladu, koje će, kako je rekla, svakako doći na dnevni red. Pritom je izrazila nadu da će ministri u Vladi imati u vidu da je za Babićevog mandata u saobraćaj pušteno "preko 100 kilometara auto-puteva", kao i da on nije ni osumnjičeni ni optuženi za nesreću na naplatnoj rampi Doljevac, ali da tom prilikom jeste izgubljen jedan ljudski život.

Posle gotovo tri godine radova, završena je izgradnja deonice auto-puta „Miloš Veliki“ između Obrenovca i Surčina u dužini od 17,6 kilometara.

POVEZANE VESTI

Taj put, koji bi trebalo da približi Beograd i Čačak na sat vremena vožnje, otvara se za saobraćaj sutra.

Ministarka građevine Zorana Mihajlović kaže da je ta deonica završena u predviđenom roku i bez dodatnih troškova, a iako je kilometar puta koštao gotovo 12 miliona evra, Mihajlović kaže da nije plaćena previsoka cena.

Odgovarajući na pitanje N1 zašto ni posle 300 dana nije konstatovana neopoziva ostavka direktora Koridora Zorana Babića, ministarka je objasnila da je to pitanje za celu Vladu, ne isključujući mogućnost da ta ostavka ne bude prihvaćena.

„Mislim da je i predsednik Srbije, između ostalog komentarisao, i mislim da je tu u pravu – to jeste posao Vlade Republike Srbije i svih nas. Verujem da ćemo onog trenutka kada to dođe na red sesti i razgovarati i o ostavci v.d. direktora Koridora Srbije“, kaže Mihajlović.

„Verujem takođe da će ministri imati u vidu da je za vreme mandata v.d. direktora Babića pušteno preko 100 kilometara auto-puteva. To je činjenica. I naravno imati u vidu dve stvari: jedna jeste da on nije optuženi, ni osumnjičeni, ali da jeste takođe tragedija se desila, jedna žena je izgubila život. Ali dok ne dođe taj trenutak, da Vlada Republike Srbije sedne i o tome razgovaramo, on je do tada v.d. direktor Koridora Srbije. Ali svakako će doći. Znači ništa neće pobeći. Ništa ne beži“, poručuje ministarka.