Posle tribine "Ko ubija Kosovo", Lokalnom frontu je nedostupna gradska sala

Vesti 19. dec 201918:13 > 18:16
N1

Lokalnom frontu iz Kraljeva, ponovo nije odobreno korišćenje sale Gradske uprave u tom gradu. Razlog, i to po četvrti put zaredom, uvek je isti - sala je zauzeta. I dok su ranije i dobijali pismena obrazloženja, Lokalni front je ovoga puta usmeno odbijen, a u telefonskom razgovoru im je rečeno da je sala zauzeta zbog podele novogodišnjih paketića.

Lokalni front postao je nepoželjan organizator tribina u prostorijama Gradske uprave. Tako bi se moglo zaključiti, jer im već četvrti put nije dozvoljeno da održe tribinu u gradskoj sali.

„Lokalni front je očito zbog svog kritičkog dejstva, još od samog osnivanja postao nepoželjan lokalnim, ali i republičkim vlastima. I ovo nije prvi put da nam je onemogućeno korišćenje javnog prostora u zgradi Gradske uprave. Lokalni front je insistirao da dobije i pisano obaveštenje o tome da nam taj prostor nije dostupan“, rekao je Vladimir Marović, aktivista Loklanog fronta.

Tribina „Nasilje nad medijima – novinarke“ na kojoj su učestvovale Tamara Skrozza, Danica Vučenić i Vesna Radojević, ipak je održana u sredu uveče u Kraljevu.

Tamara Skrozza rekla je za N1 da se slične stvari dešavaju širom Srbije, u mestima u kojima pokušava da progovori onaj koji misli drugačije od vlasti.

„Došli smo u situaciju da smo podeljeni na dva dela. Zemlja je kao nikada do sada, polarizovana. Jedna strana, ova koja je progonjena i ugrožena, nema način da odstupi. Druga strana nema volju, želju i nameru da ikada učini jedan civilizovani potez“, kazala je Skrozza.

A sve je krenulo od poslednje tribine koju je Lokalni front održao u svečanoj Sali, pod nazivom „Vera u Olivera – ko ubija Kosovo“. Na njoj su govorili opozicioni političari sa KiM na čelu sa Radom Trajković. Nakon toga, Lokalnom frontu nikada više nije odobreno korišćenje sale.

Iz Gradske uprave za N1 nisu želeli da odgovore na pitanje zašto se Lokalnom frontu, već četvrti put za redom ne ustupa sala. Saznali smo da je osoba zadužena da odobravanje korišćenja sala – načelnica Gradske uprave. A sala nije bila slobodna, jer su se u vreme kada je trebalo da se održi tribina, delili novogodišnji paketići.