Lovac za N1: Pređemo svaki kamen i sumnjivo drvo u potrazi za Monikom

Vesti 28. dec 201917:53 > 18:00
N1

Marko Stojanović iz lovačkog društva u Knjaževcu jedan je od mnogobrojnih lovaca, koji pomažu policiji i žandarmeriji u potrazi za otetom devojčicom Monikom Karimanović (12) i njenim otmičarem. Stojanović kaže da lovci pretražuju nenaseljena područja, prelaze svaki kamen i pogledaju svako sumnjivo drvo i ističe da će biti tu do kraja.

Lovci su već četiri dana bez prekida na terenu u potrazi za otetom devojčicom. Kažu da i pored toga nisu umorni, već da razmišljaju samo o tome kako da se „ova agonija što pre reši“.

„Mi smo tu od srede od oko 13 časova. Priključili smo se policiji i žandarmeriji. Pretraživali smo tog dana teren između Vasilja i Glogovca, pretražili smo tu sve napuštene kolibe, vikendice. Međutim, do mraka ništa nije bilo“, opisuje Stojanović kako je počela potraga u okolini Knjaževca.

Dodaje da su se sutradan bolje organizovalo, a u pomoć policiji i žandarmeriji pristupilo je više lovaca.

„Nas su uglavnom angažovali za terene van naseljenih mesta, pretraživali smo kuće, kolibe… Mi smo radili u saradnji sa policijom, pretraživali smo mesta gde je lociran begunac. Oko Miljkovca, Podvisa, Vasilja, Glogovca. Tu smo od ujutru do mraka bili sa njima, ceo dan“, ističe sagovornik N1 saradnju koju lovci i policija imaju u ovoj akciji.

Objašnjavajući kako to konkretno izgleda, on navodi: „Idemo u strelce, rasporedimo se, svaki kamen se prođe, svako sumnjivo drvo se poglede“.

„Prošle nedelje su našli zemunicu koju je pravio, to stvarno izgleda kao na filmovima“, otkriva lovac iz Knjaževca.

On dodaje da lovci u potrazi nisu sami sa policijom, već su u pomoć došli i članovi „offroad“ kluba iz Knjaževca, koji svojim terenskim vozilima učestvuju u potrazi. Tu su i članovi ATV kluba, koji kvadovima pretražuju teren, ali i građani.

„Bićemo tu do kraja“, zaključuje Stojanović devetog dana potrage, dok po brdsko-planinskim selima oko Knjaževca počinje da padaju sneg, mrak, ali i temperatura.