Lutovac: Obradović je vređanjem Mićunovića uvredio sve demokrate

Vesti 19. jan 202014:07 > 14:10
N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac napisao je na Tviteru da je lider Dveri Boško Obradović, vređanjem predsednika Političkog saveta DS Dragoljuba Mićunovića, uvredio sve demokrate. Prethodno su poslanici DS-a Balša Božović i Aleksandra Jerkov zatražili hitnu reakciju svoje stranke zbog tvita Obradovića u kojem oštro kritikuje predsednika Mićunovića i zahtevali preispitivanje učešća te stranke u Savezu za Srbiju.

Lutovac je na Tviteru najoštrije osudio, kako je naveo, potpuno neprimeren način komunikacije Boška Obradovića.

„To nije u skladu sa ciljem zbog kojih smo formirali Savez: normalizacija Srbije. Vređanjem profesora Mićunovića uvredili ste sve demokrate“, napisao je predsednik DS-a.

Lutovac je istovremeno zamolio sve u opoziciji da prestanu da se bave jedni drugima i da se okrenu, kako je naveo, borbi protiv autokratije.

DS

Na tvit Boška Obradovića, prethodno su reagovali poslanici DS-a Balša Božović i Aleksandra Jerkov.

Božović je na Tviteru objavio: „Ovo je kap koja je prelila čašu. Demokratska stranka treba da zahteva da se Boško Obradović pod hitno izbaci iz Saveza za Srbiju ili da DS odmah napusti isti. Odavno je trebalo ovo da rešimo. Sad je kraj“.

Poslanica Aleksandra Jerkov kritikovala je lidera Dveri na Tviteru i objavila da „o čoveku koji se borio za demokratiju u Srbiji kada se to plaćalo glavom ovako govori čovek koji je podržavao one koji su služili Hitleru“.

„Možda bolje sa Mišom Vacićem i ostalim firerima da se udružiš, nekako više priliči. Očekujem hitnu reakciju Demokratske stranke“, napisala je Jerkov.

Obradović je ranije oštro kritikovao Mićunovića napisavši: „Da li je moguće: od komuniste, jahanja popova i Golog otoka, preko lažnog disidenta i dogovora sa Miloševićem, do večnog koristoljublja lažnog patrijarha demokratije i dila sa Vučićem. Najbolje da konačno sam izadje na izbore da vidimo koliku to podršku ima“.

Uz taj tvit Obradović je podelio intervju jednog od osnivača DS Dragoljuba Mićunovića koji je za Blic izjavio da je bojkot izbora besmislen, pasivan i opasan.