UG: Neuspeh pregovora s Telekomom pojačava medijski mrak i sprečava naš razvoj

Vesti 20. jan 202011:06 > 11:20
N1

Kompanija Telekom Srbija već danima obmanjuje svoje korisnike za razloge isključenja programa United Grupe koje su emitovali do 17. januara. Neistinama obmanjuju i građane Srbije, pokušavajući da za neuspeh pregovora i ukidanje programa United Medie okrive kompaniju koja je svakako imala interes da njene kanale vidi što veći broj korisnika, navela je United Group u saopštenju.

United Group navodi da su zbog toga Telekomu dali ponudu da svaki njihov korisnik može da gleda televiziju N1, koja je od opšteg interesa.

„Svi naši kvalitetni programi ponuđeni su po istim cenama koje su važile i prethodnih godina kao deo ugovora sa Radijus Vektorom i Kopernikusom. Od te naše ponude, da televiziju N1 još više približimo svim građanima Srbije kao jedan nezavisan i kredibilan program, iz Telekoma počinju sa manipulacijama, zbog kojih danas u svim medijima bliskim vlasti, krivicu za neuspeh pregovora prebacuju na United Grupu, iznoseći pritom potpune neistine. To se uostalom moglo i očekivati od kompanije koja se sakrila iza fantomske firme Supernova, koja ne postoji, verujući izgleda da ćemo potpisati ugovor rizikujući način njegove primene i moguću zloupotrebu“.

United Group navodi da su već dugo kao jedan od najvećih investitora u Srbiji izloženi neravnopravnoj tržišnoj utakmici, jer ih, kako navode, predstavnici izvršne vlasti diskriminišu na svakom koraku i onemogućavaju slobodan rad.

POVEZANE VESTI:

„Razumeli smo da protivzakonito žele da daju podršku svom miljeniku Telekomu, ali nismo očekivali da će se progon događati svakodnevno. Kompaniji SBB onemogućava se već dugo da postavlja optičke kablove i širi mrežu, a upravo time se diskriminišu i građani Srbije koji nemaju mogućnost da slobodno biraju kablovskog operatora. Uz činjenicu daje 300.000 porodica u Srbiji u poslednjih 50 dana, zbog odluka dva državna operatora, ostalo bez programa N1, jasno je da su pregovori bili lažni sa ciljem da se dogovor ne postigne“.

Dodaje se da državni Telekom preko netransparentno kupljenih operatora po Srbiji, ima cilj „koji je jasniji i vidljiviji svakom građaninu, da uskraćuje programe koji im nisu po volji i time pojača medijski mrak u godini izbora“. Dodaje se da kablovskog operatera koji distribuira nezavisne programe, kao što je SBB ili kompaniju United Media, koja u ponudi ima nezavisne kanale, državni operatori očigledno žele da uklone i zabrane, a u tome im pomaže izvršna vlast u Srbiji.

„Za United Grupu namenjen je očigledno scenario potpunog onemogućavanja razvoja, od postavljanja kablova, do sprečavanja slobodnog pristupa građanima širom Srbije, iako smo jedan od najvećih investitora u Srbiji. Da postoji šansa za slobodno poslovanje bez diskriminacije i poštena tržišna utakmica to bi podrazumevalo i da nam se ne blokira ulazak na tržište mobilne telefonije što se već godinama čini. Dok se Telekom razvija državnim novcem, kupujući operatore na netransparentan način, u isto vreme se odvija pokušaj poslovnog uništenja United Grupe. Posle medijske satanizacije, sada se primenjuje mera nezakonitog sprečavanja našeg razvoja“.

Poručuju da će u interesu građana Srbije i dalje se truditi da ih istinito informišu i pruže najbolji mogući kvalitet usluga gde god je to moguće i „gde nas država nezakonitim odlukama u tome ne sprečava“.

United Media obaveštava sve zainteresovane građane da naše kanale mogu pratiti odabirom SBB paketa ili TOTAL TV, a vrlo jednostavno to mogu učiniti i preko platforme EON, bilo gde u Srbiji bez ugovorne obaveze.