Bivši članovi PSG 1. februara osnivaju Pokret Slobodna Srbija

Vesti 27. jan 202012:07 > 13:05
N1

Grupa bivših članova Pokreta slobodnih građana formiraće 1. februara novu političku organizaciju, pod nazivom Pokret Slobodna Srbija (PSS), rekla je za N1 Lidija Martinović, član privremenog predsedništva Pokreta. Kako kaže, politička platforma PSS biće socijaldemokratska, a okosnicu će činiti programska rešenja resornih timova, koje vode stručnjaci iz svojih oblasti.

„Mi nećemo nuditi obećanja, već rešenja za demontažu sistema na kome počiva štetočinski režim, izlazak zemlje iz krize i izgradnju novog sistema, tako da državu i institucije vratimo građanima. Naš cilj je da postanemo civilizovano, demokratsko društvo, dostojanstveno i uvaženo, a nikad više tretirano kao jeftina radna snaga, bez kulture i građanske svesti“, naglasila je Martinović.

POVEZANE VESTI

Ona je ponovila da je odluka osnivača PSS bila i ostala bojkot izbora pod aktuelnim izbornim uslovima.

„Borićemo se za stvaranje uslova za fer i poštene izbore, uključujući i slobodu medija, pa tako i da se ponovo vidi televizija N1. Sarađivaćemo iskreno sa svim programski bliskim opozicionim strankama i udruženjima“, istakla je Martinović, dodajući da će osnivanju PSS prisustvovati delegati iz Beograda, Rače, Osečine, Prokuplja i drugih mesta, kao i da prilazak novom pokretu najavljuju brojni simpatizeri iz drugih centara Srbije.

Podsetimo, grupa od oko 200 nezadovoljnih članova Pokreta slobodnih građana kolektivno je 10. januara napustila PSG, a među onima koji su vratili člansku kartu nalaze se tri izvorna osnivača, dva člana Predsedništva, devet predsednika Resornih odbora, članovi Izvršnog odbora, kao i brojni opštinski poverenici.