PUF: Đorđević da ne glumi patriotizam preko leđa građana

Vesti 01. feb 202009:39 > 09:44
Shutterstock

Pokret ujedinjenih fantoma (PUF) osudio je stopiranje konkursa za zapošljavanje medicinskih sestara i tehničara iz Srbije u Nemačkoj i ocenio da to "podseća na ponašanje država poput bivšeg SSSR ili sadašnje Severne Koreje".

PUF je tako reagovao na najavu ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zorana Đorđevića da će sledeće godine biti raskinut sporazum sa Nemačkom po kome su objavljivani konkursi za medicinske sestre i tehničare za rad u toj zemlji.

POVEZANE VESTI

„Najavljene mere su dodatno zagorčavanje života onima koji su svakako doneli tešku odluku da napuste svoju zemlju. Na taj način će domovinu pamtiti ne samo po tome što u njoj nisu mogli da ostvare svoje životne i poslovne ambicije, nego i po tome što im je otežavala da odu iz nje“, saopštio je PUF. 

U saopšenju je navedeno da „Srbija neće uspeti da spreči iseljavanje stanovništva administrativnim doskočicama, jer ljudi odavde ne odlaze zbog toga što su im konkursi za posao u inostranstvu „ispred nosa“, nego zato što im u dužem vremenskom periodu nisu pruženi uslovi za pristojan život“. 

Pokret ujedinjenih fantoma pozvao je ministra Đorđevića da „ne glumi patriotizam preko leđa svojih izmučenih građana, nego da radi svoj posao, isporuči opipljive rezultate ili podnese ostavku“.