Bivši članovi PSG formirali novu organizaciju – Pokret Slobodna Srbija

Vesti 01. feb 202016:52 > 16:59
N1

Na političkoj sceni Srbije od danas zvanično postoji još jedan politički pokret - Slobodna Srbija.

Pokret će voditi petoro članova predsedništva koji su izabrani na osnivačkoj skupštini, što znači da neće biti jednog lidera. Članovi ove organizacije do nedavno su bili u Pokretu slobodnih građana, iz kojeg su izašli, između ostalog, i zbog toga što se nisu slagali oko kampanje bojkota predstojećih izbora.

Iz Pokreta Slobodna Srbija potvrđuju da će oni izbore definitivno bojkotovati. Njihov rad odvijaće se kroz devet resornih odbora baziranih na socijaldemokratskim principima. Pred početak osnivačke skupštine članovi novonastale organizacije uputili su i poruku podrške televiziji N1.

„Mi hoćemo pre svega demontažu ovog starog, štetočinskog sistema i novi sistem koji će biti potpuno nov, pravni, politički, ekonomski i pre svega ekološki sistem. Tako da to su nam glavni ciljevi, ali da bismo to sve mogli da postignemo prvo moramo da sprovedemo slobodu medija, prvo moramo da rešimo te afere, da pozovemo na odgovornost krivičnu i materijalnu, da pokrenemo sva ta pitanja oko porekla imovine“, rekla je Lidija Martinović iz Pokreta slobodna Srbija.