Vasović: Izlazak na lokalne izbore ne bi promenio sliku o bojkotu opštih izbora

Vesti 05. feb 202009:17 > 09:17
N1

Vlast brine bojkot, to jeste krupna politička stvar, kaže šef deska dnevnog lista Danas Milenko Vasović. Stav o izlasku na lokalne izbore trebalo bi da stranke individualno donesu odluke i odluče da li će da izađu na te izbore ili neće, a to neće promeniti sliku o bojkotu izbora generalno, kazao je on u Novom danu.

Pesma „Cosa nostra“ repera Bucketa, u kojoj peva protiv opozicionih lidera, a o čemu danas piše list Danas, slika je našeg stanja, kaže Vasović.

POVEZANE VESTI

 „Potpuno su uloge promenjene, pa umesto da kritička građanska javnost i opozicija napadaju vlast, ne zbog samih napada, već zato što vlast treba kontrolisati, sve je usmereno na napade na opozicionare, i to pred izbore na opoziciju koja i neće izaći na izbore“, naveo je.

On smatra da vlast brine bojkot i da to jeste krupna politička stvar.

Srbija je u ozbiljnoj političkoj krizi, dodaje gost.

 „Politička kriza će svakako dostići maksimum u vreme kampanje i tek posle izbora, sada ne možemo ni da pretpostavimo na šta će ličiti Srbija posle izbora i koliko će biti prepucavanja strane koja bojkotuje izbore i stranu koju bojkot ne interesuje“, naveo je.

Vasović kaže da će se „i jedni i drugi građanima popeti na glavu“.

„Jedni tvrdnjama da bojkot nije upeo, a s druge strane opozicija će prebrojavati svaku glavu i tvrditi da je bojkot uspeo. On je već na neki način uspeo, najava bojkota je proizvela nešto i u zemlji i inostranstvu. Ne mogu da kažem da je to loš potez opozicije, jer ovde nema uslova za fer izbore, i to je jedan od načina da se do fer izbora dođe“.

Govoreći o bojkotu izbora na lokalu o kome još nije doneta konačna odluka, Vasović je rekao da bi opozicija trebalo da izađe na izbore na lokalu, tamo gde misli da ima dobre izglede da pobedi i zadrži vlast.

„Stav o bojkotu na republičkom nivou trebalo bi da ostane tvrd, a na lokalu je potpuno druga vrsta priče, tu nema problema kojih ima u kampanji za parlamentarne izbore, ne trebaju vam mediji sa nacionalnom frekvencijom da ubedite ljude da za vas glasaju, i treba pustiti na lokalu da na primer Nebojša Želenović izađe na izbore u Šapcu, ili slično u Paraćinu, ništa SzS ne bi time izgubio“, smatra on.