Jelena Trivan i zvanično imenovana za direktorku Službenog glasnika

Vesti 05. feb 202011:46 > 11:49
Medija centar Beograd

Vlada Srbije ozvaničila je odluku o imenovanju Jelene Trivan za direktora javnog preduzeća Službeni glasnik, nakon sprovedenog konkursa, na kome je bila jedini kandidat, i obavljenih testiranja i razgovora sa komisijom, na kojima je dobila ocenu 2,90.

Trivan je i do sada bila na čelu Službenog glasnika kao vršilac dužnosti direktora, a odluku o imenovanju, sa obrazloženjem, Vlada je usvojila 30. januara.

U obrazloženju stoji da je prvi deo izbornog postupka sadržavao pisane provere znanja stranog jezika, veština analitičkog rezonovanja i logičkog zaključivanja, veštine rukovođenja i organizacionih sposobnosti, putem standardizovanih testova.

U drugom delu izbornog postupka obavljena je usmena provera kandidata postavljanjem pitanja koja se odnose na poznavanje jedne ili više oblasti iz koje je delatnost za čije je obavljanje osnovano javno preduzeće, kao i poznavanje raznih propisa, veštine komunikacije i motivacije za rad.

Posle obavljenih testiranja, razgovora i veštine komunikacije i motivacije za rad, komisija je Trivan ocenila prosečnom ocenom 2,90.

Trivan je nekadašnji potpredsednik, portparol i poslanik Demokratske stranke.