BusPlus uveo novine: Online dopuna i produženje kartica, linije na Google mapsu

Vesti 20. feb 202013:38 > 13:42
FoNet/Slobodan Miljević

BusPlus sistem za naplatu karata u beogradskom gradskom prevozu uveo je novine, među kojima su elektronska dopuna personalizovanih kartica i njihovo produžavanje.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je novinarima u poslovnici kompanije BusPlus na Novom Beogradu da se tim servisom, koji je danas pušten, oko 500.000 ličnih karata, koje su godišnje kopirane, više neće kopirati.

Personalizovane karte se sada mogu dopuniti na sajtu BusPlusa Visa i MasterCard platnim karticama.

Vesić je dodao da su podaci o javnom saobraćaju otvoreni i da su postavljeni na „Google maps“, što znači da će građani moći na „Google mapsu“ da dobiju sve kombinacije linija prevoza, kao i cenu karte za traženu trasu.

Vesić je naveo da građani Beograda mogu dobiti svoj izvod iz matične knjige rođenih bilo gde u 16 beogradskih opština, osim u opštini Stari grad, a on je tim povodom pozvao rukovodstvo te opštine da svojim građanima omogući „te koristi koje imaju svi drugi građani Beograda“.

On je najavio da će Beograd ove godine uložiti skoro 20 miliona evra u realizaciju aplikacija za „pametan grad“.

„Jedna od prvih biće aplikacija za sadnju drveća, koju ćemo predstaviti tokom marta meseca, a aplikacija koja će takođe biti brzo dostupna građanima je da će moći tokom šetnje gradom na različitim mestima da se sami uvere kakva je zagađenost vazduha, na osnovu novih mernih aparata koje ćemo postaviti“, kazao je Vesić.