Zajedno za Srbiju zbog izbora u Šapcu "prestaje da bude članica SzS"

Vesti 24. feb 202017:26 > 17:34
Izvor: N1

Stranka Zajedno za Srbiju (ZZS) je saopštila da "prestaje da bude članica Saveza za Srbiju" i da "nije moguće nastaviti zajedničko delovanje" jer "drugi članovi tog Saveza" nisu podržali odluku ZZS da izadje na lokalne izbore u Šapcu gde je i sada na vlasti.

POVEZANE VESTI

ZSS da je odlučila da učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u Šapcu jer je „ogroman broj gradjana spreman da brani normalan život u gradu i da se suprotstavi zloupotrebi političke moći koju sprovodi režim“, piše u saoppštenju.

„Na ovaj način želimo da uklonimo bilo kakvu teškoću strankama i pokretima sa kojima nismo postigli saglasnost. Uvereni smo da je borba za slobodni Šabac snažan doprinos borbi za slobodnu Srbiju“, piše u saopštenju Zajedno za Srbiju.

ZZS je donela odluku da, za razliku od lokalnih u Šapcu, ne učestvuje na predstojećim parlamentarnim, pokrajinskim i drugim lokalnim izborima u Srbiji.

„To su lažni izbori i Zajedno za Srbiju, s celokupnom slobodoljubivom javnošću u našoj zemlji nastavlja borbu za normalan život i stvaranje uslova za slobodne izbore“, navodi se u saopštenju.