Pešić: Apsurdno je napadati jedina dva čoveka koja su pobedila Vučića

Vesti 25. feb 202008:59 > 09:05
N1

Komentarišući vest da će gradonačelnik Šapca izaći na lokalne izbore, a da je predsednik opštine Paraćin blizu takve odluke, sociološkinja Vesna Pešić je trenutnu situaciju nazvala apsurdnom, u kojoj "treba da bacamo drvlje i kamenje na jedina dva čoveka, Nebojšu Zelenovića i Sašu Paunovića koja su pobedila Vućića", saopšteno je iz Televizije Šabac.

POVEZANE VESTI

Pešić je za emisiju te televizije „Naš gost“ rekla da joj to „uopšte nije logično i da su samo te dve bitke otvorene“, navodeći: „Mi treba da se odreknemo dvojice pobednika nad Vučićem, meni to uopše nije logično. Šapčani ako hoće da odbrane svoj grad oni sad treba da se mobilišu. Imamo ta dva grada da odbranimo zato što su oni pobedili Vučića i zato što žive neki normalan život“, kazala je Pešić.

Ona je rekla da izlazak na izbore u Šapcu „ne zadire u bojkot parlamenta niti će se statistika bojkota kvariti zbog toga“.

„Iz kog to višeg cilja i kome to smeta da ova dva pobednika nad Vučićem izađu na izbore? Pri tom moram da naglasim da oni ovde strašno reskiraju. Oni potpuno reskiraju svoje političke karijere i ja se bojim da će Vučić na njih strašno da se usmeri i da će pokušati svim silama da ih sruši i da dobije sve“, rekla je Pešić.

Prema njenim rečima, Zelenović i Paunović su preuzeli neku vrstu ličnog rizika kakav se u Srbiji retko viđa.

„Ako ste sada pod pritiskom da ne idete na te izbore, a vi ipak smatrate da hoćete da branite te građane i da su građani tamo za to da se izađe i da se odbrane od Vučića, i ako izađete, vi ste na neki način završili karijeru jer ste preuzeli jedan veliki rizik, a očekivanja, na primer, ne ispunite. Onda će da dođu pa da kažu: čekaj, mi smo ti rekli nemoj da ideš“, kazala je Pešić.

Ona je poručila Šapčanima da su oni branioci svog grada.