Voštinić: Štetna odluka Zelenovića, nije održao reč

Izbori 2020 27. feb 202008:49 > 08:50
N1

Dosta se štetno odvijaju stvari po bojkot i ideju zajedničkog nastupa na izborima, arogantni stavovi uvek štete zajedničkim šansama, ocenio je Predrag Voštinić iz Lokalnog fronta u Novom danu, govoreći o odluci ZSZ i Nebojše Zelenovića da izađe na lokalne izbore u Šapcu.

Ne mislim o njemu ništa loše, ne bih ga niti napadao niti anatemisao, kako to čine neke kolege iz opozicije, ali to jeste štetna odluka koja dugoročno neće doneti koristi ni Šapčanima“, kazao je Voštinić.

Trebalo je zajedno da iznesemo priču o bojkotu, kaže gost Novog dana, ali Zelenović nije održao reč i to mu je „najveća mana“.

POVEZANE VESTI

 Prema njegovim rečima, za celu priču oko slabljenja ideje bojkota krivi su svi koji nisu učestvovali u javnoj raspravi gde bi bojkot bio tema.

„Trebalo je da imamo javnu debatu o tome šta bojkot nosi, i da imamo i spremne i odgovore, baš i u ovakvim situacijama… da bi se čula argumentacija i za i protiv toga. Ovde to nije učinjeno, bojkot je prebrzo i previše rano uzviknut, pa neki nisu čak mogli ni da odustanu…“, dodao je.

Lokalni front, kako je rekao, neće odustati od ideje bojkota.

„Nema opcije u kojoj ćemo odustati, ne od bojkota nego od date reči. Mi živimo od date reči“, kaže.

Ovo što se sada dešava, ponovio je, cena je toga što se nije na vreme razgovaralo o bojkotu.

Govoreći o Saši Paunoviću i odluci o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu, Voštinić je kazao da jeste tačno da će Paunović nekoga sigurno izdati“ i da jeste u pravu kada to kaže.

„Ali ne može se voditi računa samo o jednoj sredini, i kada kažu da ne mogu da ostave svoje građane na cedilu, tu postoji jedna vrsta arogancije jer sebi pripisuju šanse koje neko drugi nema. Izbori u legalnom, legitinom sistemu treba da procene vaš značaj, a pošto to nemamo onda sami procenjujemo svoj značaj“, rekao je.