Hoti (DSK): Izlazimo iz Vlade ako se takse ne ukinu bezuslovno

Vesti 27. feb 202023:20 > 23:26
N1

Iako je kosovski premijer Aljbin Kurti na vanrednoj konferenciji u Prištini rekao da je odluku o delimičnom ukidanju taksi dogovorio sa koalicionim partnerom Demokratskim savezom Kosova, zamenik kosovskog premijera Avdulah Hoti je demantovao ove navode, rekavši da Kurtijeva odluka o taksi nije dogovoren stav. Kaže da DSK neće ostati u vladi ako se porez ne ukine bezuslovno, prenosi KoSSev.

„Možete li uspešno upravljati vladom koja nema podršku SAD? U takvoj vladi, Demokratski savez Kosova ne ostaje. DSK neće ostati u vladi ako se taksa ne ukine bezuslovno. Vlada koja izoluje samu sebe ne može da pospeši kosovsku agendu. LDK nema interes za vladu koja se izlouje“, rekao je Hoti za „T7“, prenosi RTK2.

Hoti je rekao da Kurtijeva odluka o taksi nije dogovoren stav.

„Složio sam se da razgovaram o uslovima. To nije stav koji smo usaglasili o Kurtijevoj odluci u vezi sa taksom“, rekao je Hoti, prenosi KoSSev.

On kaže da je koalicioni sporazum bio da se taksa zameni reciprocitetom. „Deo koalicionog sporazuma je bio da se ukine taksa i da se zameni merama reciprociteta ako Srbija ne reaguje na uklanjanje barijera“, kazao je Hoti.

„Naš zahtev je bio da sednemo i složimo se po pitanju takse. Mi smo vlada i potreban nam je konsenzus da se odluke vlade donose zajedno. Verujem da bi trebalo da sednemo i razgovaramo“, dodao je Hoti.