Protest "1 od 5 miliona" u Kragujevcu: Poziv na bojkot Vučićeve predstave

Vesti 29. feb 202020:06 > 20:08
Tviter/Milan Nikić

Protest "Jedan od pet miliona" održan je večeras u Kragujevcu, a učesnici su pozvali na bojkot "lažnih izbora" i "predstave" predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Na protestu je rečeno da je bojkot jedino rešenje i da vodi u slobodu za Srbiju.

POVEZANE VESTI

 Narodna poslanica pokreta Dveri Marija Janjušević rekla je da predstoji „predstava“ Aleksandra Vučića, a da ulog treba da budu „oni koji će izaći na njegove lažne izbore“.

„Vučićev mamac na ovim izborima je cenzus od tri odsto i sramno je na to pristati“, ocenila je Janjušević.

Član Organizacionog odbora protesta Nebojša Veljković kazao je da će predsednik Srbije 4. marta raspisati izbore i da tada „počinje bistrenje mutne vode“.

„Videćemo ko je pristao na nekorektne uslove, ko je se prodao, ko je jednostavno naivan ili glup“, rekao je Veljković.

On je okupljenim građanima rekao da je za večerašnji protest bio najavljen dolazak lidera Narodne stranke Vuka Jeremića koji je ranije bio potvrđen, a da su ih iz gradskog odbora te stranke obavestili da neće doći, ali nije naveden razlog.

Veljković je rekao da ih je zamolio da Jeremić pošalje neko pismo objašnjenja za građane, ali da nije stiglo do početka protesta.

„Ne bismo pravili od toga nikakav problem, niti aferu. Vi, novinari i građani o tome možete da se obavestite u Gradskom odboru Narodne stranke“, rekao je Veljković.

Novi protest „Jedan od pet miliona“, 50. po redu, najavljenje za sledeću subotu, 8. marta na Đačkom trgu u Kragujevcu u 18 časova.