Otvarao je semafor, govorio o aerodrumu i zoohijeni, i prvi izgurao pun mandat

Vesti 01. mar 202019:27 > 19:36
N1

Predrag Terzić postao je prvi gradonačelnik Kraljeva koji je na tom mestu ostao pun mandat od uvođenja višestranačja u Srbiji. Svi njegovi prethodnici su zbog različitih razloga, prekidali mandate. Ali, Terzić ipak neće ostati upamćen u Srbiji zbog ovog podatka, već zbog toga što je uspeo da za vreme svog mandata izgovori i učini neverovatne gafove i poteze. Od svečanog otvaranja semafora, do čuvenog "aerodruma".

Od trenutka kada je svečano otvorio semafor u Kraljevu, i kada je skrenuo pažnju javnosti na sebe, gafovi gradonačelnika ovog grada Predraga Terzića, samo su se nizali. A onda je usledio čuveni „aerodrum“.

„Ja znam da Kraljevčani hoće da imaju aerodrum, i znam da je najbolji način za upravljanje aerodrumom da ga država vodi“, govorio je Terzić.

Društvene mreže su danima nakon izgovaranja „aerodruma“, gorele. I kada su svi pomislili da je to bio kraj, pojavila se nova reč iz njegovog vokabulara – „zoohijena“.

„Dakle, zoohijena u skladu sa propisima uklanja leševe uginulih životinja“, jedan je od njegovih lapsusa.

Terzić je tako postao najpoznatiji gradonačelnik u Srbiji.

„Bilo je pokušaja različitih medija da u prvi plan stave lapsuse i greške koje se dešavaju svakom od nas. Ja te emisije ne gledam. Nama je najbitnije da radimo i svakodnevno se trudimo da poboljšamo život građanima. To je suština. A ako neko želi da vaš rad prikaže samo kroz lapsuse, onda to pokazuje tendenciju takve vrste novinarstva“, rekao je Terzić.

N1

Ljubiša Jovašević, nekadašnji gradonačelnik Kraljeva, kaže za N1 da je Terzić morao da se osloni na nekog iskusnijeg ili uspostavi PR službu ukoliko nije bio sposoban da sam izađe pred kamere. Ali, prema njegovim rečima, iz želje da dominira, napravio je veliki broj grešaka.

„On je napravio veliki broj gafova. Možda bi neki od njih ostali i neprimećeni, da nije pravio probleme i u ponašanju, koji ukazuju na neiživljenost i nezrelost. Očigledno je da nije prošao u životu ono što mnogi ljudi moraju. Našao se u poziciji da ima prvo radno mesto koje nosi veliku odgovornost. I odatle su nastali veliki problemi“, ocenjuje Jovašević.

Terziću nije bilo strano ni da sugrađanima objasni kako je došlo do pojave mrlje od ulja u reci Ibar. Oni koji su ga slušali, mogli da saznaju i koja je količina ulja za to potrebna. Gradonačelnik Kraljeva je izgovorio da jedna kap ulja može da zamuti nekoliko stotina litara vode.