Građani i Sekretarijat za prevoz nisu postigli dogovor o vraćanju trole 28

Vesti 02. mar 202012:58 > 13:02
N1

Građanska inicijativa "Vratimo trolu 28" i Sekretarijat za javni prevoz nisu postigli dogovor o vraćanju te trolejbuske linije u sistem gradskog prevoza. Kako je naveo aktivista Inicijative "Vratimo trolu 28" Miloš Vučković pregovori koji su danas održani u Sekretarijatu za javni prevoz nisu doneli rezultate.

„U pregovorima sa gradskim sekretarom za javni prevoz Jovicom Vasiljevićem nismo uspeli da dođemo do konsenzusa da se vrati trolejbuska linija 28. Zahvalni smo što su nas pozvali na sastanak i dogovreno je da se u utorak ili sredu nastave sastanci kako bismo došli do nekog kompromisa“, rekao je Vučković.

On je istakao da, dok konačno rešenje ne bude postignuto, Inicijativa nastavlja sa dosadašnjim aktivnostima.

„Ukoliko ne bude vraćena trolejbuska linija 28, spremni smo da nastavimo sa skupljanjem potpisa za peticiju koju je do sada već potpisalo više 4.000 građana. Taj broj je sakupljen tokom samo dve nedelje u novembru, a verujem da bismo mogli da skupimo i više od 10.000 potpisa“, kaže Vučković.

Problem gradskog prevoza, kako je istakao, tiče se svih građana, iako možda mnogi u u početku nisu bili toliko zainteresovani za tu temu.

„S obzirom na celu situaciju u gradu, jer velik broj građana mnogo teže stiže do svojih radnih mesta i škola, verujemo da će biti sve više zainteresovanih građana. Naglašavamo, mi nismo opoziciona organizacija, mi smo građanska inicijatva koja se samo bavi trolejbusom u interesu svih građana“, zaključio je Vučković.