Vukadinović i Ševarlić prave pokret za predstojeće izbore

Izbori 2020 02. mar 202015:05 > 15:10
N1

Samostalni poslanici Đorđe Vukadinović i Miladin Ševarlić saopštili su da će na predstojeće izbore izaći organizovani u grupu građana, sa nestranačkim kandidatima, ali ime tog pokreta, za koji smatraju da će biti opštenarodni, još nisu odredili.

Ševarlić je, na konferenciji za novinare, pozvao građane da se priključe i za kandidate predlože „domaćine“, bez obzira na profesiju i političko iskustvo, kako bi se ulaskom u Skupštinu Srbije načinio preokret i ona se „vratila narodu“.

Vukadinović je upozorio da vladasjuća većina, ako bude imala dvotrećinsku većinu, a bez prave opozicije, može izglasati šta hoće, uključujući i izmenu Ustava ili potpisivanje pravno obavezujućeg sporazuma sa Prištinom.

Zbog toga je, naglasio je on, potrebno organizovati opštenartodni pokret svih onih koji se ne mire sa nezavisnošću Kosova.

Vukadinović je ukazao da nema iluzija da su izborni uslovi ravnopravni, i da zato, ako budu skroz pogoršani, postoji i opcija odustajanja od izbora.

Ovo je neka vrsta ustanka građana protiv partokratije, konstatovao je on, naglašavajući da se od dela opozicije razlikuju po stavu da je aktivna politička borba bolje rešenje od pasivnog otpora.