Lutovac: Zahvaljujemo Paunoviću i razumemo njegovu odgovornost prema Paraćinu

Vesti 03. mar 202017:17 > 17:19
Izvor: N1

Predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac zahvalio je Saši Paunoviću na energiji i znanju koje je uložio u DS i na demokratičnosti koju je pokazao zastupajući svoj stav o izlasku na lokalne izbore u Paraćinu. Lutovac je naveo da je, ipak, dužnost Demokratske stranke da služi opštem interesu bez izuzetka.

„Kao predsednik stranke u ime svih članova Saši mogu da zahvalim što je svoj stav iznosio na stranačkim organima i što je time pokazao da uvažava ne samo interes stranke, već i svakog člana i članicu stranke u kojoj je proveo dvadeset i osam godina. Takođe, što je najvažnije, mi razumemo njegovu odgovornost prema građanima Paraćina i zbog toga još više cenimo njegov napor što je svoj stav zastupao na način da ne ugrozi funkcionisanje stranke“, podvukao je Lutovac.

Predsednik DS je ponovio da je nedvosmislena odluka da Demokratska stranka bojkotuje naredne lažne izbore na svim nivoima i da će Demokratska stranka koju on vodi dosledno i principijelno poštovati svoje odluke, te da će svi koji se ne budu pridržavali stranačkih odluka biti sankcionisani na način koji to propisuje Statut stranke.

„Demokratska stranka poštuje različita uverenja svojih članova, sve dok razlike ne ugrožavaju interes stranke i javni interes, a demokrate čvrsto veruju da je bojkot ovog režima i režimskih lažnih izbora jedini ispravan put ka dostojanstvenom životu svih građana i građanki naše zemlje“, navodi se u saopštenju DS.  

Predsednik opštine Paraćin i dosadašnji zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović saopštio je ranije danas da je doneo odluku da istupi iz članstva i sa funkcija u toj stranci, dodajući da će na predstojećim lokalnim izborima u Paraćinu nastupiti na listi koju će činiti lica koja su i do sada učestvovala u radu njegove lokalne koalicije.