Održan protest "U bojkot za Novi Sad", glavna tema "botovi"

Vesti 06. mar 202022:57 > 23:04
N1

Peti protest pod nazivom "U bojkot za Novi Sad" održan je na Pozorišnom trgu, a glavna tema bili su "botovi" koji prikupljaju sigurne glasove.

Lidija Martinović iz Pokreta slobodna Srbija osvrnula se na projekat „Beograd na vodi“ i rekla da Novosađani ne treba da dozvole da se isto i njima desi sa uređenjem podunavlja, preneo je portal 021

„Jedino u čemu su oni uspešni je manipulacija i kriminal. Kampanja od vrata do vrata u kojoj znaju vaše podatke je nezakonita“, rekla je ona i ocenila da je naziv izborne liste „Aleksandar Vučić – Za našu decu“ naročito ironičan kada se uzme u obzir „Zakon o nestalim bebama“. 

Šefica kreativnog tima Pokreta slobodna Srbija Tijana Bajić, koja je pokrenula akciju „Snimi svog bota“, naglasila je da se sakupljači glasova stide toga što rade i da zato ne žele da ih snimaju. 

„Treba da se stide zato što prodaju svoj glas za 500 dinara. Pa, podignite cenu zašto se prodajte jeftino? Tražite 100, 200, 300, pa što da ne i 1.000 evra, da bar znate zašto se prodajete. Pa i Vučić vam se smeje“, navela je Bajić. 

Student Aleksa Šorak zapitao se šta će biti sa „botovima“ jednom kada ova vlast ode. 

„Biće ih sramota. I pitanje je da li će im i njihova deca oprostiti. Zato se boje mobilnog kao đavo krsta, zato okreću glavu. Oni se plaše večne sramote“, rekao je Šorak.

Naredni protest zakazan je za petak, 13. mart.