Zasađeno 269 stabala na novobeogradskoj obali Save

Vesti 13. mar 202014:08 > 14:13
Izvor: FoNet/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić učestvovao je u sadnji 269 stabala u parku na novobeogradskoj obali Save, između mosta "Gazela" i Starog savskog mosta.

Događaj je organizovan u okviru akcije „Drvo za Beograd“, koju su ovog puta podržali ambasador Švedske Jan Lundin i predstavnici devet švedskih kompanija koje posluju u Srbiji, preneo je Beoinfo.

„Izazov ‘Drvo za Beograd’ objavio sam u novembru prošle godine, a prva se priključila nemačka agencija GIZ. Tada smo poslali poziv međunarodnim organizacijama i društveno odgovornim kompanijama da se uključe u akciju i doprinesu unapređenju kvaliteta životne sredine u našem gradu“, podsetio je Radojičić.

On je naveo da je na izazov među prvima odgovorio ambasador Lundin, koji je okupio devet švedskih kompanija, a rezultat toga je današnja sadnja 269 stabala.

Lundin je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da bude deo ovog događaja i apostrofirao važnost kvaliteta vazduha u urbanim sredinama.

„Svaki projekat čiji je cilj bolji kvalitet životne sredine veoma je važan. Iako Beograd u odnosu na druge evropske prestonice doživljavam kao veoma ‘zelen grad’, ne znači da situacija ne može da bude još bolja“, istakao je on.