Vulin i Stefanović uručili ključeve stanova pripadnicima snaga bezbednosti

Vesti 14. mar 202014:55 > 15:02
Ministarstvo odbrane

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ministar odbrane Aleksandar Vulin uručili su ključeve 39 novoizgrađenih stanova pripadnicima snaga bezbednosti u Vranju.

„Čestitam pripadnicima snaga bezbednosti na ovom velikom danu, velikom danu za vas, vaše porodice i vaš grad, ali i veliki dan za naša ministarstva i za čitav sistem bezbednosti. Od vremena Tita, Aleksandar Vučić je prvi predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je prvi čovek koji vodi Srbiju još od tih vremena koji je pokrenuo plansko i organizovano zbrinjavanje svih pripadnika službi bezbednosti“, istakao je ministar odbrane Aleksandar Vulin.

„Čekali smo decenijama da dođe čovek koji će biti u stanju da organizuje čitavu državu i da kaže da pripadnici službi bezbednosti imaju razloga da budu čuvani, poštovani i da imaju povoljnije mogućnosti da reše i ovaj veoma važan životni problem“, dodao je Vulin.

Posle decenija čekanja, naglasio je ministar Vulin, dočekali smo da se o pripadnicima snaga bezbednosti vodi računa na poseban način, da se kaže koliko su izuzetni, da se kaže koliko su važni i da se kaže koliko ova država misli i brine o njima.

„Mnogo se radujem što vidim ovde i decu kako se već igraju, to znači da igralište treba da bude tu i deca su to prepoznala, a njih ne možete prevariti. Ponosan sam što sam tu sa vama, ponosan što vidim toliko dece i radujem se što će ih ovde biti još više, jer vi koji ste odlučili da kupite stanove na ovaj način, odlučili ste da budete pripadnik službi bezbednosti zauvek. Vi ste vezali svoju sudbinu za svoju državu, sa zanimanjem koje čuva svakog od nas. Hoću da vam se zahvalim zbog toga, da vam poželim puno sreće i zdravlja. Čuvajte sebe i svoje porodice, baš kao što čuvate i sve nas i baš kao što čuvate Srbiju“, poručio je ministar Vulin.

Ministarstvo odbrane

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je poručio da je država sistematskim rešavanjem stambenog pitanja počela proces gradnje budućnosti za ljude u Srbiji.

„Upravo izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koju je pokrenuo predsednik Vučić, pokazuje kako se brine o ljudima, o svakom čoveku u ovoj zemlji, jer nisu samo pripadnici snaga bezbednosti ti koji će imati priliku da kupe ove stanove, proširićemo projekat i na druge kategorije“, rekao je Stefanović.

On je naveo da su pripadnici policije, vojske i BIA na prvoj linije odbrane države i svako ko je dan proveo u ovim sistemima zna koliko je ovaj posao težak, koliko odricanja podrazumeva i koliko su njihove porodice zabrinute kada su oni na zadacima.