Nišlijka iz Bazela negativna na koronavirus

Vesti 14. mar 202015:59 > 16:05
Izvor: N1

Nišlijka Mirjana Jovanović koja je nedavno došla iz Bazela, a koju su pristali da testiraju tek pošto se obratila medijima, negativna je na koronavirus, objavile su Južne vesti.

Mirjana Jovanović je posle sletanja iz Bazela u Niš danima pokušavala da ubedi epidemiologe da je testiraju, jer je sumnjala na koronavirus. Pre dva dana je Hitna pomoć odvezla na Infektivnu kliniku gde je testirana i provela je u bolnici jednu noć. Epidemiolog Tiodorović kaže da je test negativan, objavile su Južne vesti.

POVEZANE VESTI

„Ja sam insistirao da bude primljena, bez obzira što po algoritmu koji imamo od Svetske zdravstvene organizacije i Batuta nije bila za testiraje. Insistirao sam da joj uzmu materijal za testiranje, sve je to urađeno i ona je negativna, nema virus“, ističe Tiodorović.

On objašnjava da je tih dana samo jedan epidemiolog odgovarao na pozive građana. Dodaje da ne želi da ga pravda, ali da je napravljena velika galama, iako je utvrđeno da nije ni trebalo da se testira.

Takođe napominje da nigde u Evropi, ni u svetu ljudi ne mogu da traže da se testiraju, jer to određuju stručnjaci.

Zamolio je epidemiologe da rade sa više energije i da imaju više empatije prema ljudima, ali i građane da imaju razumevanja, jer svaki epidemiolog dnevno razgovara sa 150 do 280 ljudi.