GIK u Kragujevcu do sada proglasio osam lista, ukupno 477 kandidata za odbornike

Izbori 2020 15. mar 202017:34 > 17:37
N1

Za deset dana od raspisivanja izbora, Gradska izborna komisija u Kragujevcu proglasila je osam lista stranaka, koalicija ili grupa građana sa ukupno 477 kandidata za odbornike na lokalnim izborima 26. aprila.

Od osam proglašenih lista, polovina ima kandidate za svih 87 odborničkih mesta u Skupštini Kragujevca.

To su lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“, „Veroljub Verko Stevanović – Svi na ovu stranu“, „Ivica Dačić SPS – JS Dragan Marković Palma“ i „300 Kragujevčana i Pokret Volim selo svoje – Dušan Zeka Aleksić“.

Ostale četiri liste imaju po 30 do 36 kandidata za odbornika.

Odlukom GIK u subotu je proglašena poslednja, osma izborna lista „Metla 2020 – Novica Antić“, koalicija koju čine Demokratska stranka Srbije i Narodna jaka Srbija. Prvi na listi je Miloš Popov, a nosilac liste je Novica Antić.

Na lokalnim izborima učestvovaće i lista Grupe građana „Slađan Rakić – Alternativa – Kragujevačka inicijativa – Nova snaga – Eko park“.

Učesnik lokalnih izbora biće i lista „Za Kraljevinu Srbiju – Kragujevac moj glavni grad“ (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički Front) i „Kragujevačka priča i Tolerancija-Boris Kovačević Šuma“.

GIK u Kragujevcu je u subotu obavestila podnosioce izbornih lista da će, pri predaji lista moći da prisustvuju samo „neophodna lica“ što je u skladu sa odlukom o zabrani okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru.