Vasović: Vanredno stanje poštovati, u obraćanju predsednika politička propaganda

Vesti 16. mar 202009:14 > 09:19
N1

Svi oni koji insistiraju na legalitetu trebalo bi da poštuju odluku o uvođenju vanrednog stanja, kazao je u Novom danu Milenko Vasović, urednik deska portala Nova.rs. On je dodao da je u obraćanju predsednika Aleksandra Vučića povodom uvođenja vanrednog stanja prepoznao elemente "male političke propagande".

„Kod nas je bio kratak put od tvrdnje da je to smešan virus i da nema potrebe da se prekida nastava, do uvođnja vanrednog stanja. Prebrzo smo prošli taj put i to možda malo zbunjuje građane“, kazao je Vasović.

Govoreći o sinoćnjem obraćanju predsednika Aleksandra Vučića kojim su građani obavešteni o vanrednom stanju, gost Novog dana kaže da je u tome prepoznao elemente „male političke propagande“.

„Zašto treba da se ističe da je moj brat Si Đinping. Saznao sam da predsednik ima još jednog brata. Da li je po očevoj očevoj ili materinoj strani ili po strani uclie‚ ‘de si brate, pitao je Vasović.

On ističe da je ta poruka upućena glasačima, kojima se poručuje da samo zato što sam ja predesnik dobićemo to i to iz Kine. Vasović objašnjava da su takve skrivene poruke jače i ubedljivije od direktne propagande.

Govoreći o ekonomskim posledicama koronavirusa i izjavama da je ekonomski rast od četiri odsto ove godine nedostižan, Vasović kaže da će vlast sebi pripisati veliki uspeh kakvi god budu bili rezultati.

„Nećemo baš znati šta se događa dok traje vanredno stanje, kakve se odluke donose, kuda ide novac“, istakao je Vasović i podsetio na 2014, godinu i period poplava.

„Imam utisak da će se i ova situacija iskoristiti da neko uradi nešto ispod žita“, kaže gost Novog dana i dodaje da građani i u regularnoj situaciji ne znaju kako se troši novac, a da Vlada već tri godine ne podnosi završi izveštaj.

Kada je u pitanju disciplina građana u poštovanju uvedenih mera, Vasović ocenjuje da smo disciplinovani kada nam je glava ugrožena.

On upozorava na pojavu panike kod građana i prenosi svoje iskustvo ispred dve apoteke gde je došlo do prepirke zbog nestašice maski, a jedna gospođa je, kako kaže, zamalo zaplakala uznemirena jer kod kuće ima stare roditelje, a ne može da kupi maske.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u blogu uživo, kao i na posebnoj stranici Koronavirus.