Odloženo ročište optuženima za umešanost u ubistvo Olivera Ivanovića

Vesti 16. mar 202010:07 > 10:15
N1

Drugo pripremno ročište osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, koje je trebalo da bude održano danas u Specijalnom sudu u Prištini, odloženo je do daljeg, potvrdili su za RTV Kim advokati optuženih Dejan A. Vasić i Jovana Filipović.

Advokat Dejan Vasić kazao je za portal Kosovo online da je obaveštenje o odlaganju tog procesa dobio od sudije koji vodi postupak.

To obaveštenje dobio je i branilac Marka Rošića advokat Mahmut Haljimi koji je istakao da mu je sudija rekao da to ročište nije obavezno da se održi i da će njihovi prigovori na optužnicu biti uzeti u razmatranje, a rešenje će im biti dostavljeno u narednom periodu, navodi Kosovo onlajn.

„Javljeno mi je iz suda da je suđenje odloženo. Verovatno zbog koronavirusa“, kazao je za RTV KiM advokat Dejan A. Vasić.

U sud u Prištini danas je došla Jovana Filipović advokat jedne od optuženih Silvane Arsović. Ona je takođe potvrdila da je ročište odloženo. Filipovićeva je rekla okupljenim novinarima da je sud odlučio da se njena klijentkinja Silvana Arsović javlja jednom nedeljno stanici policije.

Na današnjem ročištu, sud je trebalo da se izjasni o prigovorima i zahtevima odbrane da se optužnica odbaci.

Vasić je kazao da ne zna kada će novo ročište biti nastavljeno, ali se zna da će o prigovorima odbrane sudija doneti rešenje, kaže Vasić, inače branilac optuženog policajca Dragiše Markovića. „Sudija je rekao da će van rasprave rešiti prigovore koje podnela odbrana i da će se nakon tog postupka znati kada će proces biti nastavljen“, kazao je Vasić za RTV KiM.

Na ročištu je bilo planirano da se sud izjasni o prigovorima i zahtevima odbrane da se optužnica odbaci, jer, kako su advokati ranije izjavili, „ne postoje valjani dokazi koji potvrđuju dela koja se optuženim Srbima stavljaju na teret“, prenosi Kosovo onlajn.

Oliver Ivanović ubijen je pre 16. januara 2018. godine ispred sedišta svoje kancelarije. U procesu koji se vodi pred kosovskim specijalnim sudom, optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Silvana Arsović, Žarko Jovanović, Dragiša Marković, Rade Basara. Kao vođe kriminalne grupe optuženi su Milan Radoičić i Zvonko Veselinović, podseća RTV KiM.