Angažovanje Vojske u vanrednom stanju: Na granicama, ispred bolnica, pošti…

Vesti 16. mar 202010:48 > 10:53
Ministarstvo odbrane

Vojska Srbije tokom vanrednog stanja biće angažovana na obezbeđenju i kontroli javnih objekata, bolnica u kojima se sprovodi kontrola potencijalno zaraženih koronavirusom i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Pripadnici Vojske Srbije biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako se u saopštenju navodi, Vojska Srbije preduzima sve mere zaštite od virusne infekcije covid-19 u skladu sa preporukama nadležnih službi, i spremna je da ispuni sve zadatke koje dobije u cilju zaštite države i građana u uslovima uvedenog vanrednog stanja u Srbiji.

Naredbe o angažovanju pripadnika Vojske Srbije na pružanju podrške civilnim vlastima u sprečavanju širenja virusne infekcije covid-19 doneli su iz svojih nadležnosti ministar Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba VS Milan Mojsilović, navedeno je u saopštenju.

U Srbiji je u nedelju proglašeno vanredno stanje radi suzbijanja širenje zaraze koronavirusom.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u blogu uživo, kao i na posebnoj stranici Koronavirus.