Vulin: Vojska Srbije dosledno sprovodi naređenje o vanrednom stanju

Vesti 16. mar 202015:59 > 16:06
Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je pripadnike Vojske Srbije koji su angažovani na graničnom prelazu Batrovci radi podrške Graničnoj policiji i Sanitarnoj inspekciji i istakao da Vojska dosledno sprovodi naređenje predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića o vanrednom stanju.

POVEZANE VESTI

„Svi naši pripadnici su pripremljeni, obučeni, obezbeđena je odgovarajuća zaštita, tako da mogu da ispunjavaju sve svoje zadatke. Ovde na graničnom prelazu Batrovci je sve u najboljem redu, putničkog saobraćaja gotovo da i nema, ali je zato teretni saobraćaj prilično usporen i to su stvari sa kojima ćemo se boriti“, naglasio je Vulin.

Vojska Srbije će, istakao je Vulin, obezbeđivati sve objekte koje je dobila u zadatak i svim svojim kapacitetima će se staviti na raspolaganje građanima, piše u saopštenju.

On je zamolio građane da shvate koliko je stanje ozbiljno i da poslušaju sva naređenja, sve preporuke lekara i nadležnog medicinskog tima.

„Molim naše starije sugrađane da ne napuštaju svoje domove“, rekao je Vulin i dodao da će biti organizovano sve što im je potrebno.

Vojska Srbije je tu, naglasio je Vulin, da pomogne svim građanima i dosledno „će sprovoditi sva naređenja koja dobije od svog vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva“.

Pripadnik Petog bataljona Vojne policije stariji vodnik prve klase Ivan Milovanović jedan je od angažovanih na ispomoći Graničnoj policiji i Graničnoj sanitarnoj inspekciji.

„Spremni smo da izvršimo sve zadatke koji pred nas budu postavljeni“, istakao je Milovanović i dodao da do sada problema nije bilo.

Pripadnici Vojske Srbije angažovani su na obezbeđenju i kontroli javnih objekata na teritoriji Srbije, obezbeđenju bolnica gde se obavlja kontrola potencijalno zaraženih koronavirusom i lečenje obolelih, kao i na graničnim prelazima u cilju pružanja pomoći nadležnim državnim organima na kontroli prelaska granice.

Takođe, biće angažovani i na onim lokacijama gde se proceni da ima povećanog kretanja ljudi tokom odvijanja redovnih aktivnosti na tim mestima, kao što su autobuske i železničke stanice, aerodromi, pošte i slični objekti, navodi se u saopštenju.