CarGo pokreće studentski volonterski servis: Pomoć za najstarije i najugroženije

Vesti 16. mar 202016:07 > 16:16
CarGo

Nakon uvođenja vanrednog stanja i molbe starijim sugrađanima da ostanu kod kuće, udruženje građana "CarGo" najavilo je pokretanje studentskog volonterskog servisa, koji će od srede pomagati najstarijim i najugroženijim sugrađanima, navodi se u saopštenju.

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja CarGo je istakao da akcija u kojoj će mladi pomagati starima predstavlja početak najveće volonterske akcije za pomoć najugroženima tokom koje će CarGo i studenti zajedno dostavljati hranu i sve neophodne namirnice, navodi se.

„Država je proglasila vanredno stanje, donete su određene mere i nadležni su apelovali na sve nas. Kao pojedinci, kompanije i organizacije, kao društvo moramo da odgovorimo na apele naše zemlje i pokažemo rast solidarnosti. Mi smo čuli poziv na pomoć i potpuno smo na raspolaganju Srbiji i njenim građanima“, rekao je Vučić.

Vučić je pozvao sve mlade ljude da se pridruže svojim kolegama i CarGo timu, kako bi akcijom pokrili što veći broj građana.

Govoreći o načinu realizacije akcije, predsednik udruženja CarGo rekao je da će „servis na točkovima“ startovati od srede i da za dostavljanje namirnica stariji sugrađani i njihovi bližnji mogu da se jave na brojeve telefona 064-401-78-29 i 061-174-43-53 ili na e-mail [email protected].

Student Nemanja Antonijević, predstavnik organizacije „Forum studenata prava“, rekao je da su nakon cenzure umesto tribine na otvorenom koja bi se bavila slučajem „CarGo“, odlučili da se zajedno sa CarGo bore delima i da će pomoći najstarijim i najugroženijim ljudima.

„Zajedno sa studentima našeg i Rudarsko-geološkog fakulteta, uz CarGo, organizovaćemo studentski volonterski servis. Kao što su naše bake i deke bile uz nas, danas su mladi tu za njih. U ovakvoj situaciji samo zajedno i ujedinjenom akcijom možemo da se izborimo sa pandemijom, a za život“, istakao je Antonijević.

Vučić je, kako se navodi, najavio da CarGo pored ove akcije, radi na tome da pomogne i zdravstvenim radnicima, koji su, kako kaže, „heroji našeg društva koji rizikuju sve da bi sačuvali zdravlje svih nas“.

„Pored neizmerne zahvalnosti za sve lekare i medicinske radnike koji se bore sa ovom pandemijom, spremamo akcije kako bismo im pomogli i olakšali svakodnevnu borbu koju vode za život svih nas“, istakao je predsednik CarGo.

Vučić je pozvao građane da prate savete nadležnih i da ostanu kod kuće i dodao da je za sve koji moraju da se kreću CarGo na raspolaganju i da je preduzet veliki broj mera koje uključuju i kontinuiranu dezinfekciju i čišćenja i pranja automobila više puta dnevno, navodi se u saopštenju.

U Srbiji je zbog širenja koronavirusa proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele zemlje.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u blogu uživo, kao i na posebnoj stranici Koronavirus.