Lavrov pomerio posetu Srbiji zbog koronavirusa

Vesti 16. mar 202016:30 > 16:34
TANJUG/Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov složili su se u telefonskom razgovoru da se zbog situacije izazvane epidemijom virusa Covid-19 odloži poseta Lavrova Srbiji, planirana za 25-26. mart.

Kako je saopšteno iz Ministarstva spoljnih poslova, ministri su se dogovorili da Lavrov poseti Srbiju nakon završetka vanrednog stanja koje uvedeno u nedelju uveče.

Dačić je informisao je svog kolegu o merama koje Srbija preduzima na planu suzbijanja posledica pandemije koronavirusa i zaštite svog stanovništva.

On je zamolio je Lavrova za pomoć u nabavci dodatne medicinske opreme koja bi bila neophodna u slučaju naglog porasta broja obolelih, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Lavrov je „obećao da će Rusija, kao i uvek, pomoći Srbiji, poželevši bratskom srpskom narodu i njegovom rukovodstvu da što brže pobede ovu opaku bolest“.

Ministri su se dogovorili da ostanu u komunikaciji u cilju razmene iskustva, međusobne pomoći i podrške na prevazilaženju izazova sa kojim se suočava čitav svet, ističe se u saopštenju.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u blogu uživo, kao i na posebnoj stranici Koronavirus.