U Pirotu redukovan rad Gradske uprave, gradskog saobraćaja i kafića

Vesti 16. mar 202016:44 > 16:47
Shutterstock

Gradski štab za vanredne situacije u Pirotu usvojio je odluke o redukovanju rada Gradske uprave, kao i o prekidu rada predškolske ustanove "Čika Jova Zmaj", sportskih klubova i ustanova kulture čiji je osnivač lokalna samouprava, u cilju sprečavanja širenja koronavirusa.

Preporučeno je preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad Pirot da hroničnim bolesnicima i licima starijim od 60 godina, trudnicama i majkama, odnosno starateljima dece do 12 godina, omoguće rad od kuće.

Redukovan je gradski i prigradski saobraćaj, a đačke linije su ukinute.

Rad kafića ograničen je od 8 do 20 sati sa mogućnošću da ta odluka bude preinačena u potpunu obustavu rada.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić apelovao je na međugeneracijsku solidarnost oko pomoći starijim osobama i najavio da će u roku od 48 sati biti uspostavljen pozivni centar u Gradskoj upravi.

„Pozivamo volontere da starijima pomognu oko snabdevanja osnovnim životnim namirnicama. Komunalne usluge u gradu rade nesmetano. Crveni krst nastavlja sa radom Narodne kuhinje i pomoći pojedinim porodicama u gradu. Opšta bolnica Pirot i Dom zdravlja imaju dovoljno opreme i sredstava“, rekao je Vasić.

Epidemiolog u pirotskom Zavodu za javno zdravlje Radmila Zec kazala je da su dve osobe iz Bele Palanke koje su bile u kontaktu sa zaraženima, u kućnoj izolaciji i sa lakšom kliničkom slikom.

Pomoćnik direktora Opšte bolnice Pirot Nebojša Jovanović kazao je da ta ustanova ima dovoljno soba za izolaciju i dezinfekcionih sredstava, kao i da je i kadrovski adekvatno opremljena.

U Srbiji je zbog širenja koronavirusa proglašeno vanredno stanje na teritoriji cele zemlje.

Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u blogu uživo, kao i na posebnoj stranici Koronavirus.