Počela nastava na daljinu na kanalima RTS

Vesti 17. mar 202007:24 > 07:31
N1

Zbog zatvaranja škola zbog koronavirusa nastava se od danas odvija na daljinu, a obrazovni program biće emitovan na kanalima RTS 3 i na RTS Planeti.

Nastava na daljinu počela je u osam sati, traje šest dana u nedelji, a rasporedi se nalaze na sajtu Ministarstva prosvete www.rasporednastave.gov.rs.

Svi emitovani časovi biće dostupni i na platformi RTS Planeta. Tu se mogu naknadno i više puta pregledati, a operateri neće naplaćivati protok i prenos podataka za te sadržaje, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

POVEZANE VESTI

RTS Planeta je dostupna na internet adresi rtsplaneta.rs. Da biste pristupili sadržajima preko mobilnog telefona potrebno je da instalirate besplatnu aplikaciju koja je dostupna u Gugl prodavnici (app store). Sledeći korak je registracija preko Fejsbuk naloga ili imejl adrese.

Kada dođete na RTS Planetu, odmah ćete ugledati odeljak „Moja škola“ – nalazi se na naslovnoj strani na vebu i u kategoriji „Moja škola“ u glavnom meniju.

Časovi se mogu pratiti kada se poželi i gde se želi, mogu se pauzirati, nastaviti ili ponovo pogledati.

Takođe, nastava se možete pratiti i na RTS 3 programu koji je dostupan na RTS Planeti, prema rasporedu časova koji je dostupan u Programskoj šemi (na sajtu RTS-a, RTS 3).

Ako ste na neki čas zakasnili ili ste ga propustili, a želite da ga pogledate na RTS 3 kanalu, to možete učiniti u naredna 72 sata.

Dodatne informacije o učenju na daljinu, roditelji mogu dobiti pozivom na broj telefona 011/735 05 57.

Ministar prosvete Mladen Šarčević rekao je da je projekat pohađanja nastave na daljinu veliki eksperiment i da se za ovakve projekte radi priprema od godinu dana.

U Srbiji je od nedelje na snazi vanredno stanje, zbog čega su zatvorene predškolske, školske ustanove i fakulteti.