SZO obećala pomoć Srbiji u skladu sa mogućnostima

Vesti 17. mar 202009:02 > 09:08
REUTERS/Denis Balibouse

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je telefonom sa generalnim direktorom Svetske zdravstvene organizacije (SZO) Tedrosom Adhanom Gebrejezusom, koji je obećao da će SZO pozitivno odgovoriti na zahteve Srbije i uputiti neophodnu pomoć u skladu sa trenutno raspoloživim resursima, saopštilo je Ministarstvo.

Kako se navodi, Gebrejezus je istakao da je svetu danas više nego ikada neophodna solidarnost jer se radi o problemu koji pogađa sve i moguće ga je prevazići samo zajedničkim delovanjem.

Generalni direktor SZO je posle razgovora s Dačićem na svom Tviter nalogu istakao da će SZO podržati Srbiju u borbi protiv koronavirusa.

Dačić je izrazio bojazan da bi rast broja obolelih u narednom periodu mogao da dovede do nedostatka neophodne medicinske opreme, testova za detekciju virusa i deiznfekcionih sredstava i zamolio generalnog direktora da SZO Srbiji uputi neophodnu pomoć.

Dačić i Gebrejezus dogovorili su se da ostanu u stalnom kontatku kako bi uz pomoć i podršku SZO, Srbija, kao i ostale pogođene zemlje u najbržem roku pobedile ovu bolest.

Sve informacije o koronavirusu možete pratiti u blogu uživo, ili na stranici Koronavirus.