Metla i UDS idu na sastanak s Vučićem

Izbori 2020 17. mar 202011:25 > 11:27
N1

Predsednik Demokratskestranke Srbije i član Predsedništva Pokreta "Metla 2020", Miloš Jovanović, pozvan je i prisustvovaće današnjem sastanku kod predsednika Republike Aleksandra Vučića, objavio je dnevni list "Blic". Na sastanak s predsednikom ići će i koalicija Ujedinjena demokratska Srbija.

Jovanović je potvrdio da će doći na sastanak u Palatu Srbije u 17, na kojem će biti lideri stranaka i koalicija koje su najavile da bi izašle na izbore, ranije zakazane za kraj aprila, ali su pripreme juče prekinute zbog uvođenja vanrednog stanja.

POVEZANE VESTI

„Prvo hoćemo da čujemo kakvo je viđenje aktuelne vlasti o dešavanjima i da vidimo sa svima ostalima kako nadalje sprovoditi radnje u vezi sa redovnim parlamentarnim izborima koji će, sva je prilika, morati da se odlože za neko vreme“, rekao je lider DSS-a i dodao da on podržava mere vanrednog stanja.

Ujedinjena demokratska Srbija će, kako je saopšteno, na razgovorima izložiti svoje pozicije i saopštiti predloge za koje smatra da su od značaja za zaštitu zdravlja građana i uspeh zemlje i društva u efikasnoj borbi protiv koronavirusa.

Kako se navodi, UDS će posebno insistirati da se obezbedi što snažniji legitimitet odluka o uvođenju vanrednog stanja i mera za njegovo sprovođenje.

Ujedinjena demokratska Srbija je istovremeno donela i odluku o prekidu svih aktivnosti u izbornoj kampanji, a dok se ne otkloni opasnost po zdravlje građana.