Stari grad od večeras kažnjava ugostitelje koji ne poštuju mere o radnom vremenu

Vesti 17. mar 202011:28 > 11:31
Shutterstock

Beogradska opština Stari grad podelila je obaveštenja o novom radnom vremenu zbog vanrednog stanja ugostiteljima koji prvog dana nisu zatvorili svoje objekte posle 20 časova i najavila da će ubuduće kažnjavati vlasnike koji se ne budu strogo pridržavali te odluke uvedene zbog epidemije koronavirusa.

Kako se navodi u saopštenju, inspektori su u ponedeljak uveče posle 20 časova kontrolisali objekte na toj opštini i kako pojedinci nisu poštovali odluku uručivali su obeveštenja o novoj meri.

„Iz Odeljenja za komunalne poslove i komunalnu inspekciju najavljuju da će od večeras inspektori sprovoditi i sankcionisanje vlasnika ugostiteljskih objekata koji se ne budu strogo pridržavali odluke o radnom vremenu. Opština Stari grad još jednom apeluje na stanovnike Starog grada, ali i sve koji tu privredjuju da se ponašaju u skladu sa instrukcijama i propisanim merama, i da se odgovorno odnose prema svojoj porodici, komšijama, prijateljima i zajednici, jer je to jedini način da se minimalizuju negativne posledice koronavirusa“, dodaje se.

Opština je podsetila da je angažovala i volonterski servis koji ugroženim stanovnicima Starog grada obavlja nabavke živitnoj namirnica, lekova i higijenskih sredstava a da je broj telefona za prijave je 011/7852-999.