U Novom danu o prednostima i manama nastave na daljinu

Vesti 17. mar 202015:06 > 15:12
N1

U temi jutra govorićemo o efektima nastave na daljinu i ulozi roditelja dok deca usvajaju lekcije kod kuće. Naša gošća biće dr Dobrinka Kuzmanović sa Instituta za psihologiju, Filozofskog fakulteta u Beogradu.

O aktuelnim društvenim i političkim dešavanjima, kroz prelistavanje štampe, razgovaramo s Ivanom Protićem, novinarom agencije Beta.

Republička izborna komisija donela je rešenje o prekidu svih izbornih radnji dok je na snazi vanredno stanje. Odluka RIK-a znači da će po prekidu vanrednog stanja biti utvrđeni novi rokovi za sprovođenje izbora, koji su prethodno bili zakazani za 26. april na republičkom, pokrajinskom i lokalnom nivou. Tim povodom gost Novog dana biće Dragoljub Anđelković, politički analitičar.

Korisnici studentskih domova u Beogradu moraju da napuste svoj privremeni smeštaj u cilju prevencije širenja koronavirusa, saopštio je Studentski centar. Više od našeg reportera.

Nemanja Rujević, novinar Dojče vele-a (DW) iz Bona izveštava o stanju i merama koje je Nemačka preduzela po pitanju koronavirusa.

Institut Srbije za transfuziju krvi apelovao je na sve zdrave, punoletne, savesne i odgovorne građane da u narednom periodu nađu vremena i daju krv. Za davaoce krvi, podsetio je Institut, uvedene su dodatne mere predostrožnosti zbog pojačanog nadzora u novonastaloj situaciji sa koronavirusom. Više od našeg reportera.

Proveravamo kakva je situacija u zemljama širom sveta kada je reč o koronavirusu. Svakog dana razgovaramo s našim državljanima koji žive i rade u inostranstvu. U sredu ujutru proveravamo situaciju u Maleziji, odakle će nam se javiti Ana Jovanović.