Nova.rs: Volonteri SNS u Smederevskoj Palanci penzionerima naplaćuju 1000 dinara

Vesti 17. mar 202018:36 > 19:07
N1

U Smederevskoj Palanci volonteri SNS-a , koji bi trebalo da besplatno pomažu penzionerima u vreme koronavirusa, naplaćuju svoje usluge do hiljadu dinara, tvrde penzioneri iz toga mesta za portal Nova.rs.

„Dam novac volonteru SNS-a da ode da mi kupi hleb, mleko i jaja, a on mi uzme 1.000 dinara za tu uslugu”, rekla je za portal Nova.rs Rada Jovanović (70) iz Smederevske Palanke.

Ona je dodala da niko ne može da veruje šta se dešava, a da je njoj i ovako mala penzija, kao i da će ako se ovako nastavi, da potroši sav novac koji ima.

PROČITAJTE JOŠ:

„Ne mogu nigde da se krećem, a para da njih plaćam nemam. Vučić nam je dao nekoliko hiljada, a sada nam uzima nazad duplo više. Na šta ovo liči? Mi penzioneri u Smederevskoj Palanci smo očajni. Ovo je sramota, jako nam je teško“, istakla je Rada Jovanović.

Ona za Nova.rs ističe da su u poslednjih nekoliko dana brašno i ulje poskupeli.

„Ulje je skočilo na 135 dinara! Niti mogu sebi to da priuštim, niti mogu sama na ulicu. A onda ti dođe dečko na vrata, volonter i uzme. Evo, danas mi je jedan bacio đubre i tražio za rakiju ili pivo. Pa to je strašno! Da ti ode do lekara traži 500 dinara. U mom komšiluku se vrte tri momka i svaki traži novac od svih“, rekla je ova penzionerka.

Tim povodom, novinari portal Nova.rs kontaktirali su advokata Nenada Jankovića, koji je rekao da je ovaj “partijski lov”, posebno u ovakvoj situaciji, i više nego za osudu.

“Najoštrije osuđujem takvu pojavu koju su odobrili čelnici Smederevske Palanke. Vučić je rekao da će da pomogne penzionerima i da im da volontere koji će da ih služe, a oni im uzimaju po 1000 dinara na dnevnom nivou. Sada bi isti taj predsednik trebalo da utiče na krizni štab. Ovo je za krivičnu prijavu i kaznu kao što dobijaju oni koji prodaju maske na crno”, kaže za Nova.rs advokat Nenad Janković.