Protić: Da dam pin kod za penziju volonterima SNS? Ne, hvala!

Vesti 18. mar 202009:29 > 09:38
N1

Ivan Protić, novinar agencije Beta, kazao je u Novom danu da se građani u nekim slučajevima ponašaju kao u pesmi "ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", dok se vlast ponaša čudno. Za mere Vlade kaže da deluju amaterski i ishitreno i poručuje da svoj pin kod za podizanje penzije s bankomatima neće davati volonterima SNS.

Najnovije mere Vlade Srbije predviđaju zabranu kretranja starijima od 65 godina u gradovima, i starijima od 70 godina na selu. Protić kaže da su neka rešenja u okviru tih mera „vrlo čudna“, poput odlaska u prodavnicu jednom nedeljno od četiri do sedam ujutro. Gost Novog dana kaže da to nije primereno gradskom životu u 21. veku.

Molbu predsednika Aleksandra Vučića „bakama i dekama“ da ne izlaze iz kuće Protić ocenjuje kao paternalistički intimnni odnos, koji kako kaže, ne priliči predsedniku države. Nisam ja njemu deka, napominje novinar Bete.

Za premijerku Anu Brnabić kaže da ima „ibijevski odnos prema narodu“. To se prema rečima Protića ogleda u izjavi da nije zadovoljna disciplinom naroda. On podseća na Zorana Radmilovića u „Kralju Ibiju“ koji je rekao ako ti ne odgovara narod, ti ga zameni.

„Dosta deluje amaterski i ishitreno. Šta kada treba da odemo u apoteku, šta sa starima koji nemaju nikoga? Da dajem volonterima SNS moj pin kod da mi dižu penziju sa bankomata? Ne hvala“, poručuje Protić.

On kaže da bi pomoć starijim sugrađanima trebalo da obavlja civilna zaštita, koju nemamo, ili volonteri Crvenog krsta, a ne stranački volonteri.

Ističe i da je čudna rečenica predsednika da hoće da obezbedi budućnost starijih i dodaje da su budućnost svakog društva deca, a ne stariji od 65 godina.

Prema njegovom mišljenju, novonastala situacija je „određena vrsta pripreme za ispiranje mozga“.

„Ako vas zatvore u kuću, okrenu televizijama, a imate samo Pink i RTS bićete podložni za političku propagandu režima, jer on to koristi preko svake mere“, napominje Protić.

Gost Novog dana smatra da je država nepripremljena ušla u vanredno stanje, a o tome prema njegovom mišljenju svedoči i izjava ministra Siniše Malog da će se razmotriti mogućnost da jedan roditelj ostaje kod kuće.

„Nema sada da se razmatra pa za tri dana, to je trebalo da bude spremno onog trenutka kad si zatvorio škole“, ističe gost Novog dana.

Upitan hoćemo li izdržati šest nedelja, koliko predviđa doktor Predrag kon da će sve ovo trajati, Protić napominje da su neke od ovih mera neophodne, ali i napominje da predsednik stalno priča o onome što imamo. ali ne i šta nemamo.

„Šta znači izjava Aleksandra Vučića da imamo brašna da dve godine možemo da jedemo hleb. On pominje ono što imamo, a to su ulje, brašno i kukuruz. Nema mesa, mleka, jaja, povrća. Priča o tome da maski nema traje više od 10 dana. U normalnoj državi bi neko nabavio par miliona i krenuo po kućama i delio po jednu, dve“, kaže Protiće.

Sve vesti o koronavirusu možete pratiti u blogu uživo, ili na posebnoj stranici Koronavirus.