Dete iz Čačka negativno, u utorak stigle maske, koštale 187 dinara

Vesti 18. mar 202010:42 > 10:47
N1

Petnaestogodišnje dete za koje se u Čačku sumnjalo da je zaraženo je negativno, nije utvrđen covid-19, reč je samo o sezonskom gripu, javlja reporter N1. Dodaje da su se Čačani žalili jer su u utorak stigle maske u Apoteku Čačak po ceni od 187 dinara. Republička tržišna inspekcija, prenosi reporter N1, nije utvrdila nepravilnosti.

U Čačku su, podsetimo, potvrđena četiri slučaja koronavirusa, a oko 300 ljudi se nalazi u samoizolaciji. Od toga jedan broj su zaposleni u Zavodu za javno zdravlje, zbog toga što se ispostavilo da je njihova koleginica, jedna doktorka, pozitivna na covid 19.

U apoteku Čačak je u toku jučerašnjeg dana stigao jedan kontigent zaštitnih maski, a građani su odmah krenuli da reaguju jer je cena bila viša nego pre epidemije, odnosno 187 dinara, navodi reporter N1. 

Kako kaže, građani su prijavili Republičkoj tržišnoj inspekciji taj slučaj. Iz te inspekcije su im rekli da su izašli na teren i da nisu utvrdili nikakve nepravilnosti. Iz apoteke Čačak su rekli da su takve cene zato što su one iz uvoza i zato što je bio dodat PDV.