Saobraćaj i dalje po postojećem režimu zbog zaposlenih u trećoj smeni

Vesti 18. mar 202016:24 > 16:27
Beobuild.rs

U naredna dva dana biće zadržan postojeći režim odvijanja saobraćaja na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, izuzev linija BG voz-a na kojima su ukinuti svi polaci na liniji Beograd Centar – Mladenovac i redukovan polazak na ostalim linijama BG voz-a, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

U saopštenju se navodi da je ovo urađeno na molbu Privredne komore Srbije, a kako bi se linijama javnog linijskog prevoza putnika privremeno obezbedio prevoz zaposlenih koji rade u trećoj smeni.

Кako je precizirano, u periodu zabrane kretanja koju je donela Vlada, zadržava se režim odvijanja saobraćaja na svim gradskim, prigradskim i lokalnim linijama, sa ciljem da se u međuvremenu, sa pravnim licima sa teritorije grada Beograda, usaglase potrebe za prevozom zaposlenih i organizuje poseban prevoz za radno angažovane.

Uvodi se zabrana ulaska putnika na prednja vrata na svim vozilima na kojima to tehničke mogućnosti dozvoljavaju, a koja rade na gradskim, prigradskim i lokalnim linijama. Takođe, biće postavljene fizičke barijere radi proširenja vozačkog prostora, a sve u cilju povećanja zdravstvene zaštite voznog osoblja.

Za vreme trajanja vanrednog stanja ukida se saobraćaj vozova na relaciji „Beograd centar-Mladenovac“ i „Mladenovac-Beograd centar“.

Održavaće se polasci na linijama BGvoz-a između Batajnice i Ovče i Lazarevca i Resnika.