Kovid-19 u Srbiji: Interaktivni prikaz broja testiranih, obolelih i preminulih

Vesti 26. mar 202015:22 > 20. dec 2022 20:15 4 komentara
N1/Lazar Lazić

Epidemija koronavirusa u Srbiji proglašena je 19. marta 2020. godine, trinaest dana nakon što je otkriven prvi slučaj zaraze u našoj zemlji, dok je prva žrtva smrtonosnog virusa registrovana 20. marta iste godine.

POVEZANE VESTI

Zvanični podaci o broju novozaraženih u svim gradovima i opštinama, kao i njihova polna i starosna struktura, poslednji put su objavljeni 10. juna 2020. godine.

Redakcija portala N1 svakodnevno donosi najnovije informacije o broju testiranih i novozaraženih koronavirusom, kao i o broju preminulih po danima od početka epidemije u Srbiji, a podaci su predstavljeni kroz interaktivne mape, grafikone i tabele.

Izvor podataka je sajt covid19.data.gov.rs, koji je otvorila Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije.

Informacije se ažuriraju neposredno po objavljivanju zvaničnih podataka, a njihov vizuelni prikaz omogućava vam lakši uvid u kretanje broja zaraženih po gradovima i opštinama od trenutka kada je u Srbiji zvanično registrovan prvi slučaj oboljenja kovid-19.

Više vesti o kovidu-19 i posledicama pandemije u zemlji i svetu čitajte na stranici Koronavirus.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare