Bastać: Stari grad ne dobija zaštitni materijal, gradonačelnik ne odgovara

Vesti 28. mar 202012:00 > 12:03
Izvor: N1

Predsednik Opštine Stari Grad poslao je 25. marta otvoreno pismo gradonačelniku Beograda Zoranu Radojičiću navodeći da sve opštine u Beogradu nemaju isti tretman i da Starom gradu nije obezbeđena zaštitna oprema, ali odgovor, kako kaže, nije dobio.

„Tražili smo da se spreči diskriminacija, da se obezbede maske i rukavice za ljude koji su svakog dana na terenu, ništa nije stiglo. Da se broj kol centra Opštine objavi na zvaničnom sajtu grada i u okviru svih sekretarijata i službi grada, to se nije dogodilo“, rekao je Bastać u Novom danu.

POVEZANE VESTI

On dodaje da je puštena u rad aplikacija za prijavu volontera, a da prema toj aplikaciji Beograd u ovom trenutku ima samo 15 opština, odnosno iz aplikacije su izostavljene opštine Stari grad i Novi Beograd.

Bastać kaže da su tražili i da se ukinu stranački volonterski servisi i navodi da je tražio pomoć za gerontološki centar a da je na kraju upućen na broj telefona Opštinskog odbora Srpske napredne stranke.

Kako dodaje, od gradonačelnika je tražio i informaciju kako se vrši distribucija paketa za one sa primanjima manjim od 30.000 dinara.

„Gradonačelnik je dokazao da on nije gradonačelnik na Starom gradu, jer se bavi politikom i deli građane u Beogradu“, istakao je Bastać.

Kada je u pitanju zaštitna oprema za volontere, predsednik Starog grada kaže da od države nisu dobili ništa, a da ljude obezbeđuju od donacija, tako što pronalaze firme koje šiju maske, do toga da kupuju koliko je moguće u apotekama.

„Nijedan volonter nije na terenu, a da nije imao masku i rukavice. Problem je da niko ne prepoznaje opštinu kao deo grada Beograda i niko se nije udostojio da nam kaže kako će se sve odvijati“, kazao je Bastać.

On ističe da je prednost Starog grada što ima Avrama Izraela, koji je zamenik štaba za vanredne situacije i da uz njegovu pomoć uspevaju da izguraju sve, iako su, kako napominje, „potpuno obrisani od strane grada“.