Stefanović: Lažna vest da se u sredu uveče uvodi 24-časovni karantin

Vesti 31. mar 202023:22 > 23:32
N1

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović napisao je na Tviteru da nije tačna informacija koja kruži društvenim mrežama da će navodno u sredu biti uveden 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu.

Osvrćući se na reakcije na društvenim mrežama tokom večeri, Stefanović je naveo da policija radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi lažnu vest.

„Informacija koja kruži društvenim mrežama o tome da se sutra uveče uvodi 24-časovni karantin, kao i da će građani dobijati SMS poruku odobrenja za izlazak na ulicu, lažna je vest. Policija intenzivno radi na utvrđivanju identiteta osobe koja širi ovu lažnu vest“, napisao je Stefanović na Tviteru.

Prethodno je za RTS u Vladi Srbije rečeno da nije tačno da će sutra u 18 časova biti uvedena 24-časovna zabrana kretanja i da će ukoliko dođe do ovakve mere, građani biti upoznati najmanje 48 časova unapred, prenosi FoNet.

Inače, na društvenim mrežama pojedini građani sadržaj poruke dobijene putem SMS ocenili su kao uznemirujući.

U toku večeri su, podsetimo, pojedini korisnici MTS mreže dobili SMS od, kako je potvrđeno za Nova.rs, Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Kovid-19 u kojoj piše: „Situacija je dramatična. Približavamo se scenariju iz Italije i Španije. Molimo vas da ostanete kod kuće“.

N1

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.