Mora u pritvor jer rešenje kaže – prekršena izolacija uprkos apelu predsednika

Vesti 11. apr 202018:07 > 20:03
N1

Može li neko, zato što nije čuo, te tako ni poslušao, šta predsednik Vučić govori na televiziji, da završi u pritvoru? Slučaj iz Novog Sada pokazuje da je i to moguće. To za N1 tvrdi branilac 42- godišnjeg muškarca, koji je u pritvoru zato što se tereti da je prekršio samoizolaciju.

POVEZANE VESTI

Da li je Vučićeva reč zakon? I to, iznad svakog zakona u Srbiji?

Ako se pita sudija Osnovnog suda u Novom Sadu, Zoran Keser, onda je to što Vučić govori na televiziji obavezujuće, a ko ne posluša, odlazi u pritvor na do 30 dana. 

Tako se i 42-godišnjem Novosađaninu, kom se na teret stavlja da nije poštovao samoizolaciju po povratku sa privremenog rada u Nemačkoj, u rešenju o pritvoru navodi da je prekršio i pored apela predsednika Republike Srbije, u kojem isti moli da se pridržavaju izrečenih mera, kao i svakodnevnih javnih saopštenja preko sredstava informisanja.

„Pitao sam postupajućeg sudiju od kada apel predsednika Republike ima obavezujuće dejstvo, nije mi odgovorio na to pitanje“, navodi advokat Goran Stupar.

Branilac okrivljenog kaže da je ceo slučaj pun nelogičnosti i apsurdnosti. 

Da je njegov klijent 15. marta popodne ušao u Srbiju na prelazu Horgoš, te da nije dobio, ni usmeno ni pismeno, rešenje o obaveznoj samoizolaciji. Dat mu je samo jedan flajer na kome piše da treba da smanji kontakt sa drugim osobama.

Međutim, nigde nije decidno navedeno da mora da ide u samoizoalciju. 

„Poštujući navedene preporuke moj klijent je sa porodicom naredni dan izašao da prošeta. Prilikom povratka na kućnu adresu sačekali su ga policijski službenici koji su mu saopštili da je u obavezi da bude u samoizolaciji narednih 14 dana. On im je rekao da mu do tada to niko nije rekao, poštovao je to naređenje sve do 20. marta kada su došli da mu kažu da ga lišavaju slobode zbog kršenja samoizolacije“, pojasnio je Stupar.

Okrivljeni se nalazi u pritvoru u Vršcu, a suđenje putem „Skajpa“ zakazano mu je za 13. april.

Sve informacije o koronavirusu čitajte u našem Blogu uživo i na stranici Koronavirus.