SzS: Zloupotreba dozvola za kretanje, članovi SNS ih koriste u političke svrhe

Vesti 18. apr 202013:42 > 13:45
N1

Savez za Srbiju (SzS) saopštio je da je "značajan" broj lokalnih samouprava funkcionerima i aktivistima Srpske napredne stranke (SNS) i drugih vladajućih stranaka izdao propusnice za kretanje tokom policijskog časa a da većina njih to koristi kako bi "realizovali političke zadatke za vreme epidemije".

Takvi primeri su, kako navode, „još jedno poniženje ostalih gradjana“, i dodaju da su se te „zloupotrebe“ omasovile nakon uvodjenja rigoroznijih mera ograničenja kretanja tokom vikenda.

„Primeri iz Obrenovca, Starog grada, Aleksinca, Subotice i drugih opština pokazuju da za ljude sa članskim kartama, pogotovo funkcionere i odbornike i njima bliske ljude nema policijskog časa. To pokazuje i broj automobila na ulicama u periodu kada je ‘totalni’ policijski čas“, ocenjuju u SzS.

Ta opoziciona koalicija je zatražila da se hitno povuku sve propusnice koje su izdate iz „političkih razloga“ i da lica koja imaju dozvolu za kretanje na vozilima imaju vidljivu oznaku za to. 

„Gradjani ne smeju da trpe poniženje kakvom su sada izloženi i koje predstavlja kršenje svih domaćih propisa i medjunarodnih konvencija i asocira na najgora vremena. Pitamo Vladu Srbije i Krizni štab zašto su omogućili ovakvu sramnu podelu gradjana Srbije za vreme vanrednog stanja“, dodaje se u saopštenju.

Sve informacije o koronavirusu možete pročitati u Blogu uživo i na stranici Koronavirus.