Pretnje smrću Kesiću i Ivanoviću preko tabloida, Nova S traži reakciju nadležnih

Vesti 18. apr 202019:05 > 19:08
N1/Nova.rs

Tabloid "Srpski telegraf" preneo je izjavu pevača Ace Lukasa u kojoj preti autoru i voditelju emisije "24 minuta" Zoranu Kesiću i Ivanu Ivanoviću, autoru i voditelju emisije "Veče sa Ivanom Ivanovićem", navodeći da će ih baciti sa 10. sprata ako se nešto desi njegovoj majci. Televizija Nova S, na kojoj se emituju obe emisije, najoštrije je osudila pretnje smrću i zatražila reakciju nadležnih organa.

„Srpski telegraf“ preneo je otvorenu pretnju pevača u kojoj navodi da će Kesića i Ivanovića baciti sa desetog sprata zgrade ukoliko se nešto desi njegovoj majci, jer, navodno, autori emisija pozivaju na kršenje zabrane kretanja.

I Kesić I Ivanović odbacuju ovakve tvrdnje i najavljuju tužbe.

„U svakom slučaju ću da vidim šta i kako. Zasada mislim da je najvažnije za mene i za Kesića da prosto pratimo da li je sve u redu sa Lukasovom majkom, i dokle god je gospođa zdrava mi nismo ugroženi, jer ne daj Bože ako se nešto desi, kapiram da smo onda u nekom ozbiljnom problemu. Mislim da veći fokus treba baciti na ‘Srpski telegraf’ kao novinu, na njihovog urednika Sašu Milovanovića koji je već nekoliko puta u svojim javnim nastupima označavao mene i Kesića kao neke prijatelje virusa, i ono što je mnogo važno je da ljudi shvate, posebno oni koji nemaju programe SBB-a, da ovo ništa nije istina“, rekao je Ivan Ivanović.

„Zašto ‘Srpski telegraf’ nije pozvao mene i Ivana za komentar, za drugu stranu, da vidimo da li mi zaista želimo da Lukasova majka umre. To pitanje će takođe morati da dokažu na sudu, jer oni vrlo dobro znaju tabloidi da ja uvek se javim, uvek odgovorim. Ja znam da oni imaju spremljen tekst i sve, i nameru, ali ja uvek kažem, i dok objavljuju moje reči doslovno, ja ću im uvek odgovarati. Ovog puta me nisu pozvali. Ono što je pozitivno u ovoj groznoj priči je činjenica da majka izgleda nije na Acu Lukasa, i da gospođa gleda neke dobre i kvalitetne stvari, i ja je pozdravljam, želim dobro zdravlje i jedino mogu da joj poručim ono što ispočetka poručujemo i Ivan, i ja, i cele naše ekipe poručuju u svim našim epizodama – ostanite kod kuće! Živeli penzioneri“, poručio je Kesić.

Televizija Nova S saopštila je da najoštrije osuđuje pretnje smrću koje su javno preko tabloida „Srpski telegraf“ upućene Ivanoviću i Kesiću i zahteva trenutnu reakciju nadležnih državnih organa.

„Nova S u potpunosti podržava rad autora emisija koje se emituju na toj televiziji i pružiće im svu moguću pravnu pomoć kako bi ovaj slučaj dobio epilog na sudu“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da tabloid „Srpski telegraf“ pridružio se kampanji iznošenja bezočnih laži, koja se već nedeljama vodi protiv nezavisnih medija koji o krizi u zemlji izazvanoj koronavirusom izveštavaju na najprofesionalniji mogući način.

„Svedoci smo kampanje koju tabloidi vode protiv televizije N1 iznoseći niz besmislenih laži da radi protiv lekara i kampanje koju vode protiv novinarke portala Nova.rs Ane Lalić. Sada su im meta Ivan Ivanović i Zoran Kesić, koji na svoj jedinstven način ukazuju na sve nelogičnosti, laži i propuste i apeluju na zdrav razum građana. Sada se otišlo ‘korak dalje’ pa se prenose pretnje smrću kroz izjave nekih pevača. Zahtevamo najhitniju reakciju policije i tužilaštva jer zakon mora važiti jednako za sve a širenje lažnih vesti i pretnja smrću jesu krivično delo“, navodi Nova S.

Televizije Nova S i N1 posluju u okviru kompanije United Media.